Series van OPEN Rotterdam/
010nu gemist

Elke doordeweekse dag maakt OPEN Rotterdam 010nu, hét nieuwsprogramma voor al jouw Rotterdamste nieuws.

Donderdag 1 december

In deze 010-uitzending: Volkstuinders maken zich zorgen over over hun toekomst en bokser Patrick start inzamelingsactie voor kinderen

Woensdag 30 november

In deze uitzending van 010nu: Energiecoach Rieks crosst door Rotterdam om mensen te helpen en studenten maken wensboom bij Erasmus Universiteit voor studenten in Iran

Dinsdag 29 november

In deze uitzending van 010nu: Demonstrerende studenten weggevoerd van de Erasmus Universiteit en Dorien opent na jaren hobbyen een eigen plantenzaak

Maandag 28 november

In deze uitzending van 010nu: Eerste echte Antilliaanse kerstmarkt in Rotterdam trekt veel bezoekers en in heel Rotterdam voortaan 11 uur ‘s avonds betaald parkeren

Vrijdag 25 november

In deze uitzending van 010nu: een nieuwe graphic novel over Rotterdam; Metro010, Tram 4 keert niet terug naar de Schiedamseweg, Powervrouwen in Noord maken expositie, in Chicks on Screen zoekt Stephanie alternatieven voor fast fashion en we kijken terug naar de actie van Zonta op Orangeday.

Woensdag 23 november

In deze 010nu-uitzending: Rotterdammers met Marokkaanse roots kijken WK in Delfshaven en is er nog wel plek voor ouderen in de stad?

Dinsdag 22 november

Vandaag in 010nu: Legendarische gitarist op festival in Overschie en wie zou jij willen cancelen?

Donderdag 17 november

In deze uitzending van 010nu: 3D geprinte koraalriffen uit Rotterdam, de wellbeing week van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de dag van het therapiedier waarin er extra aandacht wordt gevraagd voor speciaal getrainde dieren

Woensdag 16 november

In deze uitzending van 010nu: Hebben rotterdammers voldoende seksuele voorlichting gehad en Vreewijks icoon, restaurant Het Witte Paard, viert 100 jarig bestaan

Dinsdag 15 november

Vandaag in 010nu: Bewoners De Esch komen in opstand tegen nieuwe stadsbrug en café NRC op de Witte de With viert jubileum.

Maandag 14 november

In deze uitzending van 010nu: Stichting Bforyou houdt benefietavond in comedyclub Haug, Collectief van Rotterdamse bewoners doet onderzoek naar de vastgoedbelangen van raadsleden & vlogger Thijs gaat naar Dutch Pinball Open.

Vrijdag 11 november

In deze uitzending van 010nu: een lofzang voor de mantelzorgers op Dag van de Mantelzorg, een brainstorm voor Koningsdag 2023 in LantarenVenster en single zijn hoef je niet te fixen!

Donderdag 10 november

Vandaag in 010nu: Uit onderzoek van OPEN en Vers Beton blijkt dat Rotterdam boetehoofdstad is, Goud van Noord zet bewoners in de spotlight en een nieuwe aflevering van Oude Westen TV

Woensdag 9 november

In deze uitzending van 010nu: Paranormale beurs in Zevenkamp en de mobiele wijkredactie van OPEN Rotterdam doet de komende maand verslag op locatie vanuit de Esch

Dinsdag 8 november

Vandaag in 010nu: Iconische truien van Loes voor de laatste keer op de catwalk in Charlois en wat houdt Rotterdammers op Zuid vandaag bezig?

Maandag 7 november

Deze uitzending in 010nu: Slagerszoon Sam at 600 gram vlees per dag, maar maakt nu vegan kebab enStudio Stadmaken in Theater Zuidplein over de energiecrisis in Rotterdam.

Vrijdag 4 november

In deze uitzending van 010nu: FC Banlieue biedt kinderen in herfstvakantie meer dan alleen voetbal, Vlogger Adriaan gaat langs bij Budgetmaatje010, Vers Beton en OPEN Rotterdam bundelen krachten voor Studio Stadmaken, we krijgen een teaser van de nieuwe aflevering van Chicks on Screen en van de documentaire over Willem en Reinder van Tijen.

Donderdag 3 november

In deze uitzending van 010nu: Senioren Helmuth en Juana, uit de te slopen Pompenburgflat, trouwen op het Stadhuis en Rotterdammers herdenken dierbaren in Crooswijk tijdens Allerzielen

Dinsdag 1 november

Vandaag in 010nu: Bijenkorf opent deze winter een ijsbaan op het dak en OPEN Vlogger Melissa pakt eerste prijs op Haags Filmfestival.

Maandag 31 oktober

In deze uitzending van 010nu: Rotterdamse Jaison Sanches komt om bij schietpartij, Kunsthal bestaat 30 jaar en Frances schrijft boek over single zijn.

Donderdag 27 oktober

In deze uitzending van 010nu: Reacties stoppen van plan Feyenoord City, Leger des Heils start met ruilkasten om Rotterdammers te ondersteunen, een nieuwe aflevering van Oude Westen TV en honden Flitz, Lotje en Nala zijn topatleten.

Woensdag 26 oktober

Vandaag in 010nu: Reacties op het nieuwe ontwerp van het Schieblock, Streep door Feyenoord City, een terugblik of festival Left of the Dial en Rotterdammers Rene, Paul en Jeroen willen stad overnemen met nieuw bordspel.

Dinsdag 25 oktober

Vandaag in 010nu: Oranje vlaggetjes op de Binnenweg en Walenburgerweg in Noord is een 30 kilometer zone.

Vrijdag 21 oktober

Vandaag in 010nu: El Houb; een typisch Rotterdams liefdesverhaal, Vogelvereniging Rijnmond maakt zich klaar voor een wedstrijd, Dancemoves uit Crooswijk, een nieuwe aflevering van Stemmen! e n een nieuwe Chicks on Screen over abortus.

Donderdag 20 oktober

Vandaag in 010nu: Jackie’s Hangout is de plek voor jonge (eenzame) Rotterdammers, het Leger des heils komt in actie en dit is er allemaal te doen met Halloween en natuurlijk een nieuwe aflevering van Oude Westen TV.

Woensdag 19 oktober

Vandaag in 010nu: het Wijkpaleis in Middelland is nu echt in handen van de wijk, stagiair Ilse gaat op paddenstoelenjacht in het Kralingse Bos en we zien terug hoe Samir zijn liefde voor het kleermakersvak weer oppakte in het Wijkpaleis.

Dinsdag 18 oktober

Vandaag in 010nu: Rotterdams buschauffeurskoppel neemt het tegen elkaar op tijdens wedstrijd van de RET en RIF010 gaat er nu echt komen.

Maandag 17 oktober

Vandaag in 010nu: Feyenoord aanvoerder weigert het dragen van regenboog aanvoerdersband, Bomencircus op het Noordplein & Wereld Armoededag.

Woensdag 12 oktober

In deze uitzending van 010nu: Annemarie organiseert salsalessen voor blinden en slechtzienden, Rotterdammers praten mee over de toekomst van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en Kinderboerderij start crowdfunding om laatste maanden van het jaar door te komen

Dinsdag 11 oktober

Vandaag in 010nu: In Delfshaven leren we zuurdesembrood maken, met de kracht van onze voorouders en we staan stil bij Meisjesdag en Coming Out Day.

Maandag 10 oktober

Vandaag in 010nu: Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Pernis bestaat 120-jaar en Koningsdag en tienjarig jubileum van de koning wordt volgend jaar gevierd in Rotterdam.

Vrijdag 8 oktober

Deze uitzending in 010nu: Ophef in de gemeenteraad  na onze reportage over onveilig Wijkpark Oude Westen, Rotterdamse juf Annelou MOLENDIJK genomineerd voor docent van het jaar, echte Rotterdamse Vodka en SKVR opent nieuwe locatie in Feijenoord.

Donderdag 6 oktober

Vandaag in 010nu: Annelou Molendijk genomineerd voor docent van het jaar, Raadsvragen over de situatie bij kinderboerderij Dierenhof in het Wijkpark Oude Westen, de opening van SKVR Hillevliet en Wouter en Hubert maken echte Rotterdamse Vodka.

Woensdag 5 oktober

In deze uitzending van 010nu: Gymleraar Peterson uit Slinge in het zonnetje op Dag van de Leraar en geen grafstenen maar boomschijven op deze natuurbegraafplaats in Overschie

Dinsdag 4 oktober

Vandaag in 010nu: Rotterdammers staan stil bij Dierendag en Kinderboerderij in Oude Westen kampt met allerlei problemen.

Maandag 3 oktober

In deze uitzending van 010nu: Odiar geeft modetips, Flirten op straat kan dat nog & Eendenkroos uit de singels geruimd.

Vrijdag 30 september

In deze uitzending van 010nu: De bewoners van de Delfshavenseweg in Overschie worden regelmatig van hun sokken gereden, Restaurant Zela in Charlois organiseert een lunch Oekraïnse vluchtelingen met een beperking, Vlogger Adam test hooe lang het nu duurt om van De Esch naar Feijenoord te komen en Rotterdammers in Prins Alexander laten hun favoriete dancemoves zien!

Donderdag 29 september

In deze uitzending van 010nu: Walter gaat de strijd aan met ratten in Rotterdam en manifest moet Rotterdammers met stadsverwarming helpen die in problemen komen energiecrisis

Woensdag 28 september

In deze 010nu uitzending: Showworstelaars laten elkaar alle hoeken van de ring zien tijdens Dutch Pro Wrestling in Hoek van Holland en Wouter vervult zijn vaders laatste wens met de veiling van een enorme cameraverzameling

Dinsdag 27 september

Vandaag in 010nu: Queerfest in Rotterdam, crisismoe Rotterdam en Hoogvlietse voetbalderby.

Maandag 26 september

In deze uitzending van 010nu: Dorpsfeest in Vreewijk, de jaarlijkse kunstprijs Charlois & burendag in Vreewijk.

Vrijdag 23 september

In deze uitzending van 010nu: Geschiedenis van de Bubbling scene leeft op tijdens Rotterdam vs Amsterdam op Zuid en winkelgebied in het Oude-Noorden neem neemt afscheid van twee winkels met een lange geschiedenis in de wijk

Donderdag 22 september

In deze uitzending van 010nu: Dit is de beste straatvoetballer van Rotterdam en is Rotterdam klaar voor de herfst?

Woensdag 21 september

In deze uitzending van 010nu: Rotterdammerse toeslagenouders zijn tegengehouden bij het bijwonen van Prinsjesdag. Vernederend vinden ze.
en in Kralingen dragen hardlopers een naamplaatje van overleden dierbaren tijdens herdenking voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

Dinsdag 20 september

Vandaag in 010nu: Rotterdammers reageren op troonrede, schilderen als Bob Ross en een ‘armoede-troonrede’.

Vrijdag 16 september

Vandaag in 010nu: organist van De Doelen geeft na 25 jaar het stokje over en bij Supermarkt BOERgondisch in het Oude Noorden betaal je geen BTW meer.

Donderdag 15 september

Vandaag in 010nu: Ruim honderd organisaties willen dat Rotterdam meer asielzoekers gaat opvangen en Lil Kleine maakt zijn comeback in Rotterdam maar daar zit niet iedereen op te wachten.

Woensdag 14 september

Vandaag in 010nu: Demonstranten op Schouwburgplein vinden dat Rotterdam meer plek zou moeten maken voor opvang van asielzoekers en Sammie Sedano maakt val van drie meter, breekt nekwervel en besluit daarover een podcast te maken.

Dinsdag 13 september

In deze uitzending van 010nu: Het eerste duurzame winkelcentrum van Europa bestaat 25 jaar en bijzonder kunstwerk gespot op Noordplein

Vrijdag 9 september

Vandaag in 010nu: Rotterdams kledingmerk Hedone biedt jongeren toekomstperspectief, 12 meter hoog uitkijkpunt geopend op Hoek van Holland, wonen in tuinhuis en overlijden Queen Elizabeth.

Donderdag 8 september

Vandaag in 010nu: Prikkelarme expositie in MAMA, auto vliegt spontaan in brand op de Brede Hilledijk, Studio de Bakkerij is in tien jaar onmisbaar geworden in Noord en OPEN Rotterdam is ‘echt Rotterdams erfgoed’!

Woensdag 7 september

In deze uitzending van 010nu: Litouws gezin woont onder erbarmelijke omstandigheden op Zuid, Een rondje langs de kunst van het ALL CAPS Festival, Dominicanenbroeders lopen van Nijmegen naar Rotterdam en en fragment van Gabs Wildebras.

Dinsdag 6 september

In deze uitzending van 010nu: Voetbalclub Steeds Hooger niet blij met nieuwe locatie, MOMO Fabrique neemt M4H-gebied over, Hoe staat het met rivaliteit tussen Amsterdam en Rotterdam?, Zuidplein bestaat 50 jaar.

Vrijdag 2 september

Vandaag in 010nu: Het stadsklooster in Noord is een oase van rust in de stadse drukte, Rotterdammers slapen voor het stadhuis uit protest tegen de situatie in Ter Apel, de demonstratie van de E1 Speedboat en jongerendag tijdens de Wereldhavendagen.

Donderdag 1 september

Vandaag in 010nu: De kinderburgemeester overhandigt de kinderagenda aan wethouder Simons, Rotterdamse band De Likt stopt ermee, een terugblik naar de populaire ruilkastjes in Hillegersberg, Vlogger Ferdinand op de OceanXpress tijdens de Wereldhavendagen en een nieuwe aflevering van Oude Westen TV

Woensdag 31 augustus

Vandaag in 010nu: Arie Slob is verslaafd aan skydiven en naar het buitenland om je studieschuld te ontvluchten.

Dinsdag 30 augustus

In deze uitzending van 010nu: Rotterdammers racen over de Rotte in drakenboten en OPEN-vlogger Melissa gaat langs bij Afri Opens Up!

Maandag 29 augustus

In deze uitzending van 010nu: de eerste editie van familie festival Spot On Sciebrouck in Schiebroek en het eerste Rotterdamse juicekanaal.

Vrijdag 26 augustus

In deze uitzending van 010nu: Laatste editie Rollerdam 2022 smaakt naar nog ééntje meer en van werken in de toerismebranche naar een baan als elektromonteur in de Rotterdamse haven

Donderdag 25 augustus

In deze uitzending van 010nu: Tekort aan dierenartsen in Rotterdam zorgt ervoor dat niet alle huisdieren hulp krijgen en hand in hand op de Erasmusbrug voor onafhankelijkheidsdag Oekraïne

Woensdag 24 augustus

In deze 010nu uitzending: Hoe lang moet je zoeken naar een parkeerplek in Rotterdam en vrijwilligerscoördinator afgelaste Pleinbioscoop overhandigt petitie voor beter evenementenbeleid bij gemeenteraad

Dinsdag 23 augustus

Vandaag in 010nu: Rotterdammers herdenken Bram Peper, hiphop schaken en meer.

Maandag 22 augustus

In deze uitzending van 010nu: Het overlijden van oud-burgemeester Bram Peper & het eerste cornhole toernooi in Europa.

Vrijdag 19 augustus

In deze uitzending van 010nu: De eikenprocessierups in het zuiderpark wordt bestrijd met een paintball-geweer, Tiktok-trend met balletjespistolen zorgt voor overlast in de binnestad, Rotterdammers over de gevolgen van inflatie in hun portomonnee, Rapgranny José van Zutphen rapt over de zomer en we kijken terug naar de OPEN Sessie van Kems Kriol!

Donderdag 18 augustus

In deze uitzending van 010nu: Het Nederlands cricketteam neemt het op tegen de wereldsterren van Pakistan, Vlogger Meriam geniet van een film bij Roffa Mon Amour en een nieuwe aflevering van Oude Westen Tv.

Woensdag 17 augustus

In deze uitzending van 010NU:Rotterdamse tuinen verwelkomen langverwachte regen en staatssecretaris Gunay Uslu brengt bezoek aan tentoonstelling All You Can Art in de Kunsthal.

https://openrotterdam.nl/wp-content/uploads/2022/08/220816_-01-nupresentatie.jpg

Dinsdag 16 augustus

In deze uitzending van 010nu: De Floating Pasar om de Indische cultuur te vieren, Studenten proeven het leven in Rotterdam tijdens Eurekaweek, Maktub speelt hèt Rotterdamse levenslied tijdens het Weekend van de Romantische Muziek en we kijken terug naar ons bezoek aan Elvis Presley-fan John Scholten.

Vrijdag 12 augustus

Vandaag in 010nu: Rotterdammers geven tips hoe om te gaan met geldstress, Straatvissen krijgt eerste kampioenschap, Wim Noordegraaf laat al 42 jaar ouders en kinderen lachen met poppenkast Binnenwegplein en we kijken nog even hoe de gemeente gebruikt maakt van de Japanse Bokashi-methode om compost te maken van bladeren uit de stad.

Donderdag 11 augustus

In deze uitzending van 010nu: Wildzwemmen in Rotterdam is niet zonder gevaar en daarom wordt er gehandhaafd en de grootste spierbundels van het land heffen samen gewichten op het Schouwburgplein

Woensdag 10 augustus

In deze uitzending van 010nu: Rotterdam blij met nieuw park Coolhaven en zingende Rotterdammers gezocht.

Dinsdag 9 augustus

Vandaag in 010nu: Koorddansen tussen De Rotterdam en Zalmhaventoren, opbouwen No Border Camp en festival Ketels aan de Kade

Donderdag 4 augustus

Vandaag in 010nu: Speelplezier van Rotterdamse kinderen in gevaar vanwege vrijwilligerstekort en Rolling Stones-tentoonstelling in Rockart Museum.

 

Woensdag 3 augustus

Vandaag in 010nu:Reptielenworkshop in Overschie en Pleinbioscoop kan niet doorgaan.

 

Dinsdag 2 augustus

Vandaag in 010nu: Wat zijn de gevolgen van droogte in Rotterdam, wat vinden Rotterdammers van langstzittende premier ooit Mark Rutte en Oekraïense vluchteling over wonen in Rotterdam.

Vrijdag 29 juli

In deze uitzending van 010nu: In Rotterdam opkomende Zuid-Afrikaanse Amapiano is meer dan alleen muziek en Bokser Ali moet afscheid nemen van de Hillevliet en zoekt een nieuwe plek.

Donderdag 28 juli

Vandaag in 010nu: Rotterdamse stylist zamelt geld in voor Thorax Foundation en zo train je je lichaam én geest op het water van de Rijnhaven.

Woensdag 27 juli

In deze uitzending van 010nu: Mariëlle blikt terug op tijd als Zomercarnaval Koningin van 1994 en 1995 en internationale scoutingtop bezoekt Nesselande

Dinsdag 26 juli

Vandaag in 010nu: wie is de Ultimate Firefighter, Freddy’s streetfood verovert Nieuwe Westen, wiens achternaam geef je jouw kind en vlogger Suus bij het Reggae Rotterdam Festival.

Vrijdag 22 juli

In deze uitzending van 010nu: een blik achter de schermen bij de RET, Waardoor gebeurde het ongeluk tussen de watertaxi en de Spido, 2 upcoming artiesten bij het Eendrachtsfestival en een teaser naar de laatste aflevering van OPEN Sessies: NEW GROUNDS – zomereditie met Dirikteur!

Donderdag 21 juli

In deze uitzending van 010nu: Boa’s nu ook in de avond en nacht op pad voor een veiliger Rotterdam en zes mensen gered nadat watertaxi botst op Spido

Woensdag 20 juli

In deze uitzending van 010nu: Dansgroep Cabo Verde Chegou maakt zich tijdens laatste repetities op voor zomercarnaval en OPEN VLOGGER Thijs dompelt zich onder in de wereld van 3D streetart

Dinsdag 19 juli

In deze uitzending van 010nu: Code oranje in Rotterdam door tropische temperaturen en festival DAK terug op iconische plek

Vrijdag 15 juli

In deze uitzending van 010nu:Begrijpen Rotterdammers waarom de boeren protesteren, World Street Painting Festival 2022 & Wijkrestaurant Bij de Provenier helpt bewoners uit de wijk.

Donderdag 14 juli

Deze keer in 010nu: Inwoners Bospolder-Tussendijken vieren vakantie in eigen wijk op buurtcamping en ruim 250 alumni tonen werk in Willem de Kooning Academie

Woensdag 13 juli

In deze uitzending van 010nu: Delfshaven helpt Rotterdamse minima én gaat voedselverspilling te lijf met buurtkoelkast en gelovigen laten zich dopen in Hofpleinfontein

Dinsdag 12 juli

Vandaag in 010nu: Wat merkt Rotterdam-Zuid van de beloofde verbeteringen, Royalty Election Zomercarnaval en de Dag van de Eenvoud.

Vrijdag 8 juli

In deze uitzending van 010nu: Rotterdamse band Tramhaus en bewoners Wielewaal maken statement en waar zouden de twintigers en dertigers in Rotterdam wel hulp bij kunnen gebruiken?

Donderdag 7 juli

In deze uitzending van 010nu: Beste straatvoetballers van Nederland komen samen in Charlois, deze glazenwassers hebben het beste uitzicht van Rotterdam en Thomas Uljee was als bakker de concurrentie met de supermarkten zat. Hij besloot zich te storten op het brouwproces van sojasaus.

Woensdag 6 juli

In deze uitzending van 010nu: De nieuwe veerdienst tussen Heijplaat en Marconistraat neemt het op tegen de auto, zijn Rotterdammers onzeker over het nieuwe seizoen door de leegloop bij Feyenoord, Cult North en Kunstruimte Crooswijk stonden vandaag met de Kunstbus op het Martinplein in Crooswijk om muzikale talenten uit de wijk de kans te geven hun eigen muziek te maken en na een succesvol uitstapje naar RWC Ahoy vorig jaar, is de Ronde van Kralingen dit jaar op zondag 10 juli weer terug op hun vertrouwde plek: in het hart van de wijk Kralingen.

Dinsdag 5 juli

Vandaag in 010nu: Iconic Brassband repeteert in Roel Langerakpark, HA!R Power tentoonstelling in Wereldmuseum en het Metropolis Festival.

Maandag 4 juli

In deze uitzending van 010nu: Rotterdammers vieren Keti Koti met Free Heri Heri for all, Viktoria uit Oekraïne bouwt met kinderen nieuw leven op in Rotterdam en ook jeugdtheater Hofplein viert Keti Koti

Vrijdag 1 juli

In deze uitzending van 010nu: Keti Koti groots gevierd in Wijkpark oude Westen, Een terugblik naar de herdenking bij het Slavernijmonument van 30 juni, Kaat Mossel bestaat al 33 jaar en neemt eerste baaltje bodemmosselen in ontvangst, we zien een teaser naar de nieuwste aflevering van Stemmen! en we krijgen een voorproefje van OPEN Sessies: New Grounds met Josimar Gomes.

Donderdag 30 juni

Vandaag in 010nu: Knikkerbaanwedstrijd om geld op te halen voor de Speelfabriek, een benefietconcert voor een gesneuvelde tourbus, rattenoverlast, Dichter op de Stad en North Sea Round Town.

Woensdag 29 juni

Vandaag in 010nu: Tamina uit Azerbeidzjan krijgt na 22 jaar eindelijk Nederlandse papieren, Solar Butterfly strijkt neer in Rotterdam, Conny Janssen Danst en meer.

Dinsdag 28 juni

Vandaag in 010nu: het Oh My Festival met grote namen, Kaapse Brouwers opent derde horecazaak, het Asian Food Festival en History Matters.

Vrijdag 24 juni

In deze uitzending van 010nu: De mooiste paarden van CHIO Rotterdam, Rotterdammers schijnen het meest te frauderen met pakketjes, Rotterdammer Wilgo laat ons de wateroverlast in Suriname zien, een teaser naar de nieuwe aflevering van Caliente en we kijken terug naar Dounia uit Rotterdam-West die in naam van Feis over heel de wereld Waterputten plaatst.

Donderdag 23 juni

In deze 010nu-uitzending: opgeheven RRKC roept wethouder op om besluit stoppen adviesorgaan te heroverwegen, waar zouden Rotterdammers heenvluchten als ze uit een instelling zouden ontsnappen, de Rotterdamse Architectuurprijs en vissen die traplopen bij Leuvekolk.

Woensdag 22 juni

In deze 010nu uitzending:Kinderlongarts Ismé de Kleer maakt zich zorgen over de plannen van de kabinet om meer energie uit kolencentrales te halen, theatermakers David Schwarz en Derk Stenvers maken voorstelling over de bouw van de Rotterdam met een levende maquette van de stad, de afgelopen weken hebben zo’n tweehonderd basisschoolleerlingen uit Crooswijk de kans gehad om boeken te lezen en te stemmen op hun favoriete boek, De gemeente organiseert in samenwerking met de Rotterdamse Zorg een ZOOmeravond in Diergaarde Blijdorp en OPEN Rotterdam huisdichter José van Zutphen rapt over De Roze Week in haar stad.

Dinsdag 21 juni

In deze 010nu-uitzending: Vers Beton en OPEN Rotterdam deden onderzoek naar de Aan-de-bakgarantie van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, de zomer is vandaag echt begonnen. OPEN verslaggever Vera nam een kijkje bij het strand van Nesselande om te zien hoe er daar wordt genoten van de zon, de gemeente organiseert in samenwerking met de Rotterdamse Zorg een ZOOmeravond in Diergaarde Blijdorp en dan hebben we nog een nieuwe podcast! Verslaggever Sanne Poot gaat tijdens de Rotterdamse architectuurmaand in gesprek met makers van architectuurdocumentaires.

Maandag 20 juni

Vandaag in 010nu: de Roze Zaterdag, de klimaatmars en wie wordt de Miss Curve?

Donderdag 16 juni

In deze uitzending van 010nu: Woningnood in Rotterdam? In appartementencomplex de Startmotor zijn er nog genoeg woningen te huur, gesloopte kunstwerken voor zorgmedewerkers keren na restauratie terug, bijna 200 meter hoog wordt de nog te bouwen Lumieretoren op de hoek van de Lijnbaan en de Kruiskade, stadsdichter Anne Vegter en compagnon Xandra Nibbeling trekken door de stad om verhalen op te halen als inspiratie voor gedichten en een nieuwe aflevering van Oude Westen TV.

Woensdag 15 juni

Vandaag in 010nu: de cryptomarkt stort in, het theaterstuk ‘Angry Young Men’ over jongeren en veiligheid en waar voel jij je thuis in de stad?

Dinsdag 14 juni

In deze uitzending van 010nu: Vrouwen gaan los op dansfeest in De Doelen zonder mannen, Bewoners Heliport zitten met hoge kosten door aansluiting op het Warmtenet, De Lange Hilleweg in Bloemhof heeft er een nieuw straatnaambordje bij en op maandag 13 juni ontvingen zes Rotterdammers uit de zorg eindelijk een bijzondere onderscheiding.

Maandag 13 juni

In deze uitzending van 010nu: Een groep dichters die bestaat uit doven en slechthorenden, en een jonge winnaar van de C.Buddingh-prijs bij Poetry International, Van Gaal vindt faciliteiten Kuip niet goed genoeg voor Oranje, De 35ste C. Buddingh Prijs is 12 juni tijdens het slotprogramma van Poetry International Festival Rotterdam uitgereikt aan Maxime Garcia Diaz en duurzame en sociale sneakerwinkel WEAR opent een winkel in de Koopgoot.

https://openrotterdam.nl/wp-content/uploads/2022/06/220614_010nu_10juni.jpg

Vrijdag 10 juni

In deze uitzending van 010nu: Rotterdam heeft nieuw college en presenteert coalitieakkoord, kunstenares Jessica draagt als experiment 1 jaar lang dezelfde outfit en een nieuw systeem voor het indienen van bewonersinitiatieven zorgt voor de nodige ergernissen onder de wijkraden en bewoners.

Donderdag 9 juni

In deze uitzending van 010nu:Rembrandt Lijstenmakerij stopt na 100 jaar, studenten bestrijden armoede door kleding in te zamelen en te doneren, slecht nieuws voor Rotterdammers die al bezig waren met stemoefeningen en uitkeken naar het zingen van een Gers moppie.. ‘Rotterdam Zingt’ gaat deze zomer niet door en de Paul Nijgh-penning wordt elke twee jaar uitgereikt aan Rotterdammers die op een positieve manier impact hebben gehad op de stad en haar inwoners.

Woensdag 8 juni

In deze uitzending van 010nu: Boijmans slaat grote slag in renovatie met verwijdering vierhonderdduizend kilo asbest, Paul Nijghpenningen 2021 worden op 13 juni eindelijk uitgereikt, de expositie ‘Racisme in Nederland; Blinde vlekken, zere plekken’ is sinds deze week te vinden op het Schouwburgplein in Rotterdam, steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid om een ‘diversiteitsdag’ op te nemen. Dan ruil je een officiële vrije dag voor een feest- of gedenkdag die past bij je eigen geloof of overtuiging en de Rotterdam Architectuur Maand strijkt neer in onze stad met ook dit jaar een rijk programma van onder andere lezingen, gesprekken, tours en tentoonstellingen over architectuur.

Dinsdag 7 juni

In deze uitzending van 01nu: de eerste Pinksterkermis in het Prinsenpark, OPEN Vlogger Raven gaat naar de Dakendagen, de Roparun ging weer door de stad, Lauren en Sanne vragen Rotterdammers waarom zij niet stemmen en in Maak Mee In Je Wijk zie je hoe de CultuurBoost zorgt voor Robots in Hoogvliet en Rotterdammers op rolschaatsen in het Zuiderpark.

Donderdag 2 juni

In deze 010nu uitzending: Delfshaven pakt uit met een avondvierdaagse door Depot Boijmans, gemengde reacties op kunstwerk van struisvogel in boot in Schiebroek-Zuid en vlogger Adriaan gaat langs bij pluspunt.

Woensdag 1 juni

In deze 010nu uitzending: Gemeente Rotterdam maakt duizend stadsbankjes van bedreigde houtsoort, feestelijke openlucht opera in Afrikaanderpark, ben jij team Jonnhy of team Amber en de eerste aflevering van Thuis in Rotterdam.

Dinsdag 31 mei

In deze 010nu uitzending: De Argentijnse cultuur wordt gevierd in Rotterdam Noord met een peña, vintage kleding onder jongeren steeds populairder, ouderen in verzorgingshuis Akropolis in Schiebroek konden zaterdag de heupen losgooien bij de start van een nieuwe reeks zomerserenades, het viel OPEN Rotterdam stagiair Levy op dat jongeren steeds vaker in vintagekleding rondlopen, aan de voet van de Erasmusbrug, op de Kop van Zuid, is dit nieuwe, levensgrote kunstwerk te zien en de Hoekse Lijn, die al meer kostte, valt nóg duurder uit.

Maandag 30 mei

In deze aflevering van 010nu: Excelsior naar de Eredivisie na bloedstollende wedstrijd tegen ADO, Recyclen in Rotterdam nog makkelijker door app Bye Waste, vlogger Melissa eet 7 gangen & bunkerdag.

Vrijdag 27 mei

Vandaag in 010nu: Roxana is rolmodel voor andere vrouwen in Miss Curve Verkiezing Nederland 2022, OPEN Vlogger Gina gaat langs de Luchtbrug met Winy Maas, Bianca en Mattijs zorgen voor nieuw en oud in Cultuur Dichtbij en voor E-sports in Rotterdam hoef je helemaal niet in je kamer te blijven.

Donderdag 26 mei

In deze uitzending van 010nu: Rosalie Key mag modeontwerpen tonen in LA, Terugblik naar de finale van de Conference League, De Cultuurboost in Ommoord en Hoek van Holland in Maak mee in je Wijk en een nieuwe aflevering van oude Westen TV.

Woensdag 25 mei

Vandaag in 010nu: Joop is op 78-jarige leeftijd nog altijd de fanatiekste Feyenoord-supporter van de wijk, Extinction Rebellion blokkeert het Weena, Rotterdam bereidt zich voor op bekerfinale en Tara vlogt haar avontuur in Tirana en kijk mee naar de voor Rotterdam Architectuurprijs genomineerden Depot Boijmans van Beuningen en Welschen 2.

Dinsdag 24 mei

Vandaag in 010nu: Tara vlogt haar weg naar Tirana, Pita is de eerste dove Rotterdamse tattooartiest, Fietsfestival Rotterdam Rides en De Boer Op, spotlight op sociale ondernemers tijdens de Impact Days en een nieuwe uitzending van History Matters met cultuurhistoricus Nancy Jouwe.

Maandag 23 mei

In deze uitzending van 010nu: Akash pakt rappen weer op in nieuwe studio van Jor, Rotterdam reageert op Deepfake politieonderzoek doodgeschoten Sedar Suarez en een nieuw stadsportret van stagiair Levy.

Vrijdag 20 mei

In deze uitzending van 010nu: Treinfan Hildebrand hoopt dat reizigers ook op vakantie gaan met de trein, zo leven Feyenoordfans toe naar de finale van woensdag & Levy fotografeert Rotterdammers.

Donderdag 19 mei

In deze uitzending van 010nu: Kamperen op de Binnenrotte uit protest tegen huursector, Angelo wordt poffertjesbakker in Hoek van Holland, uit onderzoek van Vers Beton en OPEN Rotterdam blijkt dat de haven niet klaar is voor de energietransitie, een nieuwe aflevering van Oude Westen TV en genomineerden van de Rotterdam Architectuurprijs 2022 The Terraced Tower en CBS De Sleutel.

Woensdag 18 mei

In deze uitzending van 010nu: een ode aan de gabbercultuur met de musical Gabber4Life, zo denken Rotterdammers over de verwijderde smsjes van Rutte, Rotterdam geeft 60ste startslening aan Marieke en Emiel, een stadsportret van Anislano en Verkeersregelaar Sjors neemt elke dag zijn chihuahua Trixie mee naar werk.

Dinsdag 17 mei

In deze uitzending van 010nu: Afgezwakte BurgerTop in de Hillevliet op Zuid, buurtbewoners zien extra woningen in Schiehaven niet zitten en dan nog wat dierennieuws: Rotterdammer Manon kwam deze schildpad tegen in de Rijnhaven.

Maandag 16 mei

Vandaag in 010nu: sfeervol softbaltoernooi in het Zuiderpark, RET test laatste stukje metroverbinding naar het strand van Hoek van Holland & de herdenkingen van het bombardement.

Donderdag 12 mei

In deze uitzending van 010nu: na omzwervingen in de haven is Nathan van der Veer nu illustrator voor onder anderen Universal Music, zo knopen Rotterdammers de eindjes aan elkaar, Rotterdamse volkstuinen erg populair en een nieuwe aflevering van Oude Westen TV.

Woensdag 11 mei

In deze 010nu uitzending: Atilla laat buizerds Bella en Bobo uit in Ijsselmonde, olifantje Olli uit het Sophia Kinderziekenhuis krijgt een nieuwe drol, de strijd om de Maasbruggen begon in de vroege ochtenduren op 10 mei 1940 en eindigde vier dagen later met de overgave van Rotterdam na het bombardement en in 2022 is het 150 jaar geleden dat de Nieuwe Waterweg officieel werd geopend.

Dinsdag 10 mei

In deze 010nu uitzending: Ambachtelijke ijzerbewerken in Overschie, Buurtcentrum Odeon aan de Gouvernestraat tegen de vlakte, het is alweer een jaar geleden dat Rotterdam gaststad was van het songfestival en Sharonio Abisoina speelt de hoofdrol in een fictiedocumentaire waarin hij en zijn familie worden gevolgd in de Peperklip in Rotterdam-Zuid.

Maandag 9 mei

In deze uitzending van 010nu: Rotterdamse studenten doen onderzoek naar herrie in de stad, hartverwarmende moederdag evenementen in jazzcafé Dizzy en stadstuin Trompenburg, het is een feestje met een bittere twist en de Rotterdamse Voedselbank en tevens de eerste van Nederland bestaat dit jaar 20 jaar.

Vrijdag 6 mei

Vandaag in 010nu: Oude vrienden van Pim Fortuyn, Korstiaan en ton halen herinneringen op aan Pim Fortuyn en de gayscene van de jaren ’90, wat heeft Pim Fortuyn betekend voor Rotterdammers, All you Can Art begint aan organisch groeiend kunstwerk in de Pauluskerk, nagenieten van de zege van Feyenoord en Sharon en Brecht geven Rotterdammers een zelfvertrouwenboost met cultuur.

Donderdag 5 mei

In deze uitzending van 010nu: Na twee jaar wordt vandaag met veertien Bevrijdingsfestivals door heel het land ouderwets de vrijheid gevierd, op verschillende plekken in onze stad worden vrijheidsmaaltijden georganiseerd, Rotterdammers hangen de vlag uit, posters met het vredessymbool in de kleuren van Oekraïne en een waterballet op het Walenburgerplein.

Woensdag 4 mei

Dinsdag 3 mei

In deze uitzending van 010nu: New Croos Fest is een nieuw festival in Crooswijk dat draait om rolmodellen en talent, Rozenburgers gingen dit weekend voor de dertiende keer de strijd met elkaar aan tijdens Het Groot Dictee van Rozenburg, vanaf woensdag 4 mei trekt All you can Art zes weken lang in bij de Pauluskerk Rotterdam en 4 en 5 mei zijn dagen waarop de stad vaak nog net wat meer stilstaat bij onderwerpen als vrijheid.

Maandag 2 mei

Vandaag in 010nu: Rotterdammers sluiten de ramadan feestelijk af, RVV Blijdorp 8 wint kampioenschap & Feyenoord fans zamelen geld in voor de transfer van Cyriel Dessers.

Vrijdag 29 april

In deze uitzending van 010nu: Rotterdam zindert na na overwinning Feyenoord op Olympique Marseille in de Kuip, Hoek van Holland start viering 150 jaar Nieuwe Waterweg, we genieten nog één keer na met een Koningsdagcompilatie, we duiken de cultuurrijke dorpen van de stad in en basisschool ’t Prisma doet mee aan het NK Tegelwippen.

Donderdag 28 april

Vandaag in 010nu: Zo zag Koningsdag er uit in Rotterdam, drieling speelt cricket op hoog niveau bij Punjab cricket club in Charlois, al vijftig jaar mag in Wijktuin Ommoord de natuur haar eigen gang gaan en een nieuwe aflevering van Oude Westen TV.

Dinsdag 26 april

Vandaag in 010nu: Bewoners niet blij met Kokerplein, Leen Steen: Van Rotterdams feestbeest naar Qi Jong master, Je fiets kwijt kunnen, is nog knap lastig bij CS en Holy Smoke overgenomen door Weelde.

Maandag 25 april

Vandaag in 010nu: ijzersmid Paulus van der Jagt uit Overschie, scholieren uit regio Rijnmond bouwen lego-robot, Rotterdam Blue Grass Festival zoekt artiesten die mee willen doen aan talentenjacht en Arno Tax Pointer is groot Koningshuis fan en kan niet wachten op een normale Koningsdag.

vrijdag 22 april

Vandaag in 010nu: Karaoke-avond terug in POING door Oekraïnse Angelina, OPEN Vlogger Gina is kampioen in groen en zaait bloemetjes op Nationale Zaaidag, dit staat er op de planning voor Koningsdag 2022 bij OPEN, Jhohensly en Benjamin brengen hun wijk tot leven in Cultuur Dichtbij en Sam Uittenboogaart leeft nog even luxe in de laatste aflevering van Chique du Friemel.

Donderdag 21 april

Vandaag in 010nu: Niet alle wijkraadsleden konden beëdigd worden, omdat ze geen VOG hadden, Sinds het NK Padel in 2017 zijn het aantal banen in Rotterdam vervijfvoudigd, OPEN Vlogger Willem H. van Wijk gaat langs bij de Rotterdam Bootshow, we zien wat Rotterdammers verwachten van eens tadsmuseum in ‘Ook van jou!’ en een Safari Fit Festival in oOude Westen TV.

Woensdag 20 april

In deze uitzending van 010nu: Toekomst tennispark Over de Schie in Overschie onzeker, solidariteitsdemonstratie bij Kruisplein voor ouders toeslagenaffaire, op woensdag werden de nieuwe wijkraadsleden geïnstalleerd, met een benefiet iftar wordt er geld ingezameld voor onder anderen Oekarïners, Jemenieten en Syriërs en een nieuwe aflevering van Maak Mee in je Wijk!

Dinsdag 19 April

Vandaag in 010nu: Theatervoorstelling door Pameijer, Solidariteitsdemonstratie bij Kruisplein voor ouders toeslagenaffaire en gaan we mee met Gagan om Vaisakha te vieren

Vrijdag 15 April

In deze uitzending van 010nu:Women on top! Drie Rotterdamse vrouwen beginnen aan een topfunctie, meubels en skateparks ontwerpen, dat is de passie van Rotterdamse skaters Jeroen en Danilo en op goede vrijdag zijn er verschillende activiteiten in de Laurenskerk.

Donderdag 14 april

In deze uitzending van 010nu: Gemeente legt stille klinkers neer tegen geluidsoverlast van autoverkeer, kinderen gaan in Hillesluis in gesprek over armoede, om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis organiseert de Klimaatcrisis Coalitie zondag 19 juni een mars in Rotterdam en weer een nieuwe aflevering van Oude Westen TV.

Woensdag 13 april

In deze uitzending van 010nu: Vriendinnen Dia en Asya verzamelen statiegeldflessen op Katendrecht voor Oekraïne, leerling Bodhi van de Visio-School Ijsselmonde geeft tips aan de gemeente en de RET om de stad meer toegankelijk te maken voor slechtzienden en kinderen en ouders van basisschool de Globetrotter krijgen circusoptreden.

Dinsdag 12 april

Vandaag in 010nu: Sportverenigingen in Pernis werken samen in de hoop op meer aanmeldingen, nieuwe OPEN vlogger Melissa neemt je mee voor een dagje me-time in Rotterdam en Rotterdamse studenten verdeeld over fysiek onderwijs.

Vrijdag 8 april

Vandaag in 010nu: Een grote Iftar in de Hillevliet met burgemeester Aboutaleb als gast, Sportschool 010Gym Goudsesingel met de noorderzon verdwenen en Sam gaat in een nieuwe aflevering van Chique du Friemel sporten bij John Reed en naar het Depot Boijmans van Beuningen.

Donderdag 7 april

In deze uitzending van 010nu: Familie uit Delfshaven nodigt Syriërs van opvangboot uit voor maaltijd, prijs voor patat stijgt door oorlog, het is Girls Day en dus openen door heel het land bèta bedrijven, technische bedrijven én IT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar en weer een nieuwe aflevering van Oude Westen TV.

Woensdag 6 april

In deze uitzending van 010nu: Documentaire over hiphop in Rotterdam in première bij OPEN Rotterdam, kat die bewoners in Overschie wakker hield, gevangen door stichting zwerfkatten Rijnmond, een discriminerende anti-queer sticker duikt de laatste tijd steeds vaker op bij voetbalwedstrijden van Feyenoord en de centrale bibliotheek in het centrum krijgt een nieuw uiterlijk.

Dinsdag 5 april

In deze uitzending van 010nu:Zelf een stem inspreken van een dier in het Natuurhistorisch en Rotterdamse ouderen maken ‘luchtbelopera’ mee op dak van Depot.

Maandag 4 april

In deze uitzending van 010nu: Creatieve broedplaats het Batavierhuis viert 2-jarig jubileum, voorlopig het laatste ritje voor de Voetbaltramtour, Rotterdam is de enige stad in Nederland met drie voetbalclubs in het betaald voetbal en elk jaar wordt er 2 april wereldwijd stilgestaan bij autisme tijdens de wereld autismedag.

Vrijdag 1 april

In deze uitzending van 010nu: Première Rotterdamse film ShanK in Theater Zuidplein, stadsdichter Anne Vegter maakt gedicht met bewoners Delfshaven, Rotterdammers beginnen dit weekend aan de Islamitische vastenmaand en de Herenplaats bestaat 30 jaar en om dit te vieren organiseren ze samen met Pameijer en Domestica de muzikale expo ‘klank en kleur’.

Donderdag 1 december…

Woensdag 30 november …

Dinsdag 29 november …

Maandag 28 november …

Vrijdag 25 november…

Woensdag 23 november…

Dinsdag 22 november…

Donderdag 17 november…

Woensdag 16 november …

Dinsdag 15 november…

Maandag 14 november …

Vrijdag 11 november…

Donderdag 10 november…

Woensdag 9 november…

Dinsdag 8 november…

Maandag 7 november…

Vrijdag 4 november…

Donderdag 3 november…

Dinsdag 1 november…

Maandag 31 oktober …

Donderdag 27 oktober…

Woensdag 26 oktober…

Dinsdag 25 oktober…

Vrijdag 21 oktober…

Donderdag 20 oktober…

Woensdag 19 oktober…

Dinsdag 18 oktober…

Maandag 17 oktober …

Woensdag 12 oktober…

Dinsdag 11 oktober…

Maandag 10 oktober…

Vrijdag 8 oktober…

Donderdag 6 oktober…

Woensdag 5 oktober…

Dinsdag 4 oktober…

Maandag 3 oktober…

Vrijdag 30 september…

Donderdag 29 september…

Woensdag 28 september…

Dinsdag 27 september…

Maandag 26 september …

Vrijdag 23 september…

Donderdag 22 september …

Woensdag 21 september…

Dinsdag 20 september…

Vrijdag 16 september…

Donderdag 15 september…

Woensdag 14 september …

Dinsdag 13 september …

Vrijdag 9 september …

Donderdag 8 september…

Woensdag 7 september…

Dinsdag 6 september …

Vrijdag 2 september…

Donderdag 1 september…

Woensdag 31 augustus…

Dinsdag 30 augustus…

Maandag 29 augustus …

Vrijdag 26 augustus…

Donderdag 25 augustus…

Woensdag 24 augustus…

Dinsdag 23 augustus…

Maandag 22 augustus…

Vrijdag 19 augustus …

Donderdag 18 augustus…

Woensdag 17 augustus …

Dinsdag 16 augustus…

Vrijdag 12 augustus…

Donderdag 11 augustus…

Woensdag 10 augustus…

Dinsdag 9 augustus…

Donderdag 4 augustus…

Woensdag 3 augustus…

Dinsdag 2 augustus…

Vrijdag 29 juli…

Donderdag 28 juli…

Woensdag 27 juli…

Dinsdag 26 juli…

Vrijdag 22 juli…

Donderdag 21 juli…

Woensdag 20 juli…

Dinsdag 19 juli…

Vrijdag 15 juli…

Donderdag 14 juli…

Woensdag 13 juli…

Dinsdag 12 juli…

Vrijdag 8 juli …

Donderdag 7 juli…

Woensdag 6 juli…

Dinsdag 5 juli…

Maandag 4 juli…

Vrijdag 1 juli…

Donderdag 30 juni…

Woensdag 29 juni…

Dinsdag 28 juni…

Vrijdag 24 juni…

Donderdag 23 juni…

Woensdag 22 juni…

Dinsdag 21 juni…

Maandag 20 juni…

Donderdag 16 juni…

Woensdag 15 juni…

Dinsdag 14 juni…

Maandag 13 juni…

Vrijdag 10 juni…

Donderdag 9 juni…

Woensdag 8 juni…

Dinsdag 7 juni…

Donderdag 2 juni…

Woensdag 1 juni…

Dinsdag 31 mei…

Maandag 30 mei …

Vrijdag 27 mei…

Donderdag 26 mei…

Woensdag 25 mei…

Dinsdag 24 mei…

Maandag 23 mei…

Vrijdag 20 mei…

Donderdag 19 mei…

Woensdag 18 mei…

Dinsdag 17 mei…

Maandag 16 mei …

Donderdag 12 mei…

Woensdag 11 mei…

Dinsdag 10 mei…

Maandag 9 mei…

Vrijdag 6 mei…

Donderdag 5 mei …

Woensdag 4 mei…

Dinsdag 3 mei…

Maandag 2 mei …

Vrijdag 29 april…

Donderdag 28 april…

Dinsdag 26 april…

Maandag 25 april…

vrijdag 22 april…

Donderdag 21 april…

Woensdag 20 april…

Dinsdag 19 April …

Vrijdag 15 April …

Donderdag 14 april…

Woensdag 13 april…

Dinsdag 12 april…

Vrijdag 8 april…

Donderdag 7 april…

Woensdag 6 april…

Dinsdag 5 april…

Maandag 4 april…

Vrijdag 1 april…