Kerstactie een succes! Tienduizenden euro’s opgehaald voor Fonds Bijzondere Noden!

De actie ‘Geef Alle Rotterdammers een Warme Kerst’ van Samen 010, de Energiebank, het Convent van Kerken en OPEN Rotterdam heeft tot nu toe een opbrengst van €59.232,-. Dat werd tijdens de speciale Kerst Talkshow in de Bergsingelkerk bekend gemaakt.

De opbrengst gaat volledig naar het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. Een organisatie die Rotterdammers met financiële problemen acuut helpt met een gift of producten. Tijdens de speciale Kerst Talkshow in de Bergsingelkerk nam directeur FBNR Nita Wissink de cheque in ontvangst. Ze was zichtbaar ontroerd. “We kunnen hier honderden mensen mee helpen!” En het bedrag kan nog hoger worden. “De actie blijft nog even lopen, dus mensen kunnen nog blijven doneren”, aldus Elske Thomassen van Samen 010.

Ook in de kerken wordt de komende tijd actief gecollecteerd. Harold Schorren, predikant van de Laurenskerk en voorzitter van het Convent van Kerken: “We zijn blij en dankbaar voor de gulle gaven en betrokkenheid van zoveel mensen. Hiermee kunnen we de pijn van deze moeilijke tijd een beetje verlichten. Maar we roepen mensen ook op: kijk om naar je buren, vrienden en familie. Zodat we samen een warme Kerst kunnen vieren.”

Celeste Boddaert, hoofdredacteur van OPEN Rotterdam is onder de indruk van de vrijgevigheid van Rotterdammers. “Ik hoop dat we zo samen een warme Kerst kunnen vieren.”

Bekijk de hele talkshow waar dieper ingaan op de energiecrisis in Rotterdam. Kevin Priem van Eneco en Serkan Soytekin, raadslid van DENK. En namens alle betrokken partijen, ontzettend bedankt voor de gulle giften! En fijne, warme feestdagen!