Series van OPEN Rotterdam/
Ombuds TV

Is ons eigen Rotterdam wel zo inclusief voor álle Rotterdammers? Kan je bijvoorbeeld makkelijk en zonder angst over de stoep lopen wanneer je minder valide, blind of slechtziend bent. Die vraag staat in de eerste aflevering van Ombuds TV centraal.

Mini-onderzoek naar de MeldR-app en waar houdt de ombudsman zich in 2024 mee bezig?

Bewoners Hordijk IJsselmonde lijken verlost van 9 maanden lange verkeerschaos

Invalideparkeerplekken in Rotterdam worden groter

Tram 7 zal blijven rijden door Kralingen

Tram 7 zal niet per 1 januari 2024 al verdwijnen uit Kralingen. Met die duidelijke boodschap kwam wethouder Karremans (handhaving, buitenruimte en mobiliteit) tijdens een werkbezoek aan het Termaat Huis. De plannen om het huidige tramtrace te vervangen door een busverbinding over de Oude Dijk zijn hier overigens niet definitief mee van tafel.

Speciaal onderwijs & rolstoel-geschikte huizen

Jongeren met een beperking die op het speciaal onderwijs zitten hebben het gevoel dat ze in een parallel universum leven. Tot die conclusie kwam Kinderombudsman Stans Goudsmit toen ze onderzoek deed naar het leven van jongeren met een beperking in Rotterdam. In deze aflevering van OmbudsTV ook aandacht voor Wendy. Zij zit in een rolstoel en op zoek naar een nieuw huis.

Toeslagenjongeren en scootmobielproblemen

Kinderombudsman zet zich in voor toeslagenjongeren, Chris uit de Wielewaal parkeert scootmobiel in badkamer en Ombudsman Rotterdam – Rijnmond ook actief buiten de stadsgrenzen.

Toeslagenaffaire en zorg aanvragen

In Ombuds TV is ze al een aantal keren te zien geweest: onze ombudsman (of ombudsvrouw, wat je wil) Marianne van den Anker. Toch is zij niet de enige ombudsman in Rotterdam en omstreken, er is ook nog een kinderombudsman, Stans Goudsmit.

Sinkholen en vluchtelingenopvang

Marianne van den Anker is inmiddels ruim een jaar ombudsman Rotterdam-Rijnmond. In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, is zij niet alleen Ombudsman voor Rotterdam, maar ook voor een aantal andere gemeenten in de Rijnmond. Zo ook in Krimpen aan den IJssel. En daar heeft Nelly Kalisvaart bij hevige regenval sinds kort last van sinkholen.

Rotterdam toegankelijk?

Het leven van Roel Marcus speelt zich af in het centrum. Door zijn cerebrale parese (CP) is hij een groot deel van de tijd gebonden aan zijn rolstoel. Hij doet zijn boodschappen bij de Meent en gaat in het weekend graag een biertje doen in zijn favoriete stamkroeg aan de Rodezand. Een route die niet altijd zonder obstakels is. Fietsen, (deel)scooters die roekeloos op de stoep worden gegooid, straatinrichting waar de wielen van de rolstoel in vast komen te zitten. Roel komt het allemaal tegen

Mini-onderzoek naar de MeldR-app en waar houdt …

Bewoners Hordijk IJsselmonde lijken verlost van…

Invalideparkeerplekken in Rotterdam worden grot…

Tram 7 zal blijven rijden door Kralingen…

Speciaal onderwijs & rolstoel-geschikte huizen…

Toeslagenjongeren en scootmobielproblemen…

Toeslagenaffaire en zorg aanvragen…

Sinkholen en vluchtelingenopvang…

Rotterdam toegankelijk?…