Series van OPEN Rotterdam/
Oude Westen TV

Oude Westen TV is een wekelijks programma gemaakt in het hart van Rotterdam. Het is Wijk TV: Voor de Buurt. Door de Buurt. Wijkbewoners werken samen met professionals en vertellen het verhaal van HUN wijk.

Afl. 243 – Dames showen kunst bij Ladies Top-Art tentoonstelling in de Prinsestheater

In het Prinsestheater werd enige dagen de Ladies Top-Art tentoonstelling gegeven. In het voormalige Proefpark de Punt hielden onze zelfportrettenkunstenaars in het Westen een sessie. Er worden weer de nodige maatregelen tegen de pandemie door het coronavirus genomen en de Mexicaanse band Son de Aqui trad op in Jazzcafé Dizzy.

Afl. 242 – PuntKomma Muziek focust zich op de vier seizoenen in Leeszaal-West

PuntKomma Muziek richtte dit keer de aandacht op de vier seizoenen in Leeszaal-West. Op het Kruisplein werd onder veel belangstelling uitgebreid op de dag ervoor gedanst. Recht op de Stad stelde bij de tweede van zeven bijeenkomsten het wel en wee van gemengde wijken aan de orde.

Afl. 241 – Makas treedt live op in de Matrix met muziek én film

Deze week bij Oude Westen TV: In Matrix gaf de groep Makas een concert met filmfragmenten met live filmmuziek “van Verleden tot Heden”, maar ook als band. Het Kindcentrum het Oude Westen werd onder veel belangstelling met wat genodigden officieel geopend. En op het Hudsonplein was het weer feest met veel muziek, al gaven de nieuwe coronavirusmaatregelen veel beperkingen. 

Afl. 240 – De van Asch van Wijkschool en Babylon fuseren in Kindcentrum Oude Westen

In het Prinsestheater werd weer gezongen, gemusiceerd, gedanst en gegoocheld bij Seven Stars over Sicily. De van Asch van Wijkschool en Babylon zijn met een formele opening samengegaan in het Kindcentrum het Oude Westen. En in Leeszaal-West werd de eerste bijeenkomst uit een reeks van zeven elke maandag, waarvan als eerste Recht op Grond, gehouden.

Afl. 239 – Griezelen en bingo tijdens Halloween in de Nieuwe Gaffel

In het huis van het Oude Westen de Nieuwe Gaffel werd een feestelijke Halloween-Bingo gehouden. We blikken terug op een heftige workout in de Boxing Company en Stichting JOZ organiseerde in samenwerking met Daily Events een pannakooi- en virtueel FIFA-toernooi.

Afl. 238 – Een terugblik op gebeurtenissen in het Oude Westen

Deze week in Oude Westen TV: We blikken terug op een aantal eerdere uitzendingen waaronder een terugblik op een performance over gender begeleid met een viool tijdens de Common Inn van het Nieuwe Instituut. Stichting Uit Jezelf heeft het oude pand aan de Havenstraat verruild met een aan de Rosener Manzstraat tegenover Pier 80. En we blikken terug op het podium van Grounds, waar Kaapverdische jazz van een hoog niveau werd gespeeld.

Afl. 237 – De Nieuwe Lichting treedt op in het wijkpark van het Oude Westen

Het Moet Anders volgens Punt Komma Muziek in Leeszaal-West. Terugblik op de Nieuwe Lichting onder muziektalenten in het wijkpark van het Oude Westen. Met “de Stad Uit” gingen onze kinderen naar een boerderij om het leven daar te leren kennen.

Afl. 236 – Kinderen uit het Oude Westen leren over Afrika

In het Huis van de Wijk van het Oude Westen kregen kinderen voorlichting over het leven in Afrika. Stichting Bont voor Dieren demonstreert voor bontwinkel en First Steps organiseert een coronaproof festival op het Schouwburgplein.

Aflevering 235 – Surat-Surat Perang van Philemon Mukarno bijzonder vertolkt in W.O.R.M

Surat-Surat Perang van Philemon Mukarno op bijzonder vertolkt in W.O.R.M, Flamencomuziek werd in Easy Café ten gehore gebracht om een film te kunnen sponsoren en in onze galerie aan de Pupillenstraat stelde Gladys Roberts haar werken ten toon.

Aflevering 234 – Mariadek wordt groener met deze nieuwe plannen

Voor het Mariadek werden heel wat veranderingen ingepland om het wat groener te krijgen. In de voormalige HBS aan de ’s-Gravendijkwal worden tegenwoordig kunstfestivals met dansmuziek gehouden en onze Ware Naam werd in Leeszaal-West ter discussie gesteld, waarna wat achtergrondmuziek et cetera.

Aflevering 233 – Kinderen uit het Oude Westen vangen vissen in Hoek van Holland

kinderen uit het Oude Westen vangen vissen in Hoek van Holland, de Jeugdbieb werd met veel feestvertoon officieel door onze wethouder van Onderwijs, Cultuur en Toerisme geopend en in de Schietbaanstraat werd de tentoonstelling Sin Fronteras (Outsider art) met veel verve geopend.

Aflevering 232 – Eerste voorronde Poetry Slam 2021 goede start

Open Monumentendag voor het gebouw van de Aktiegroep het Oude Westen, op het Schouwburgplein gaf Circustheater drie dagen een vrijwel geheel gratis voorstelling en de eerste voorronde van Poetry Slam van dit jaar in Leeszaal-West was een goede start!

Aflevering 231 – Kunst kijken en struinen door Rotterdamse tuin de Bajonet

Parkenmaand werd ook in het wijkpark van het Oude Westen ceremonieel geopend. In het Prinsestheater kon de Grand Prix van Zandvoort via TV-beelden worden bekeken. Ook de tuin de Bajonet deed mee aan Struinen door de Tuinen, een landelijk evenement.

Aflevering 230 – Internationaal liederenfestijn op het Rijnhoutplein

Deze week in Oude Westen TV: Een proeverij van de zaligheden van de Tuin de Bajonet werd door een zanggroep opgefleurd, op het internationale liederenfestival op het Rijnhoutplein zong Duygu Alkan haar lied en in het wijkpark van het Oude Westen werd een gezellige barbecue georganiseerd samen met de jongeren van TOS.

Aflevering 229 – Romantische klanken in het Park bij de Euromast

Deze week in Oude Westen Tv: in onze galerie aan de Pupillenstraat werd een PopUp-tentoonstelling georganiseerd, in het park bij de Euromast vond het jaarlijkse Weekend van de Romantische Muziek plaats, kijken we terug naar de aanleg van de XXL-tuinen in de Akeleistraat door de gemeente en de bewoners.

Aflvering 228 – Het Oude Westen is actief ondanks de lockdown van het Coronavirus

Tijdens Werelds Delfshaven kwamen op het Piet Heynsplein dichters hun poëzie voordragen. In het Oude Westen zijn jong en oud actief ondanks de lockdown van het Coronavirus. Op het Dakpark kwam een klarinettist zomaar jammen met de Gipsy Jazz Band.

Aflevering 227 – Tango muziek van Nuevas Tangos Viejos op Werelds Delfshaven

Dubbel concert in Matrix Rotterdam van Ozan Sarıtepe & Selen Apaydın. Raadslieden van Vlaanderen bracht een bezoek aan OWTV. Tango muziek van Nuevas Tangos Viejos op Werelds Delfshaven.

Aflevering 226 – Brothers en sisters worden verwend in Nieuwe Gaffel, ’t huis van de wijk

Big Brothers en Big Sisters werden verwend door de kleintjes in het huis van de wijk van het Oude Westen de Nieuwe Gaffel. Trio Maasnouche verblijdde het Dakpark met een optreden in het huisje bij de buurttuin. In het huis van de wijk van het Oude Westen werd de FutureFit Youth workshop “Programmeren met Scratch” gegeven.

Aflevering 225 – Bruisende optredens tijdens het liederenfestival op het Rijnhoutplein

Voor de Popup Zomerparade op het Heemraadsplein waren er verschillende optredens van traden van artiesten. Achi Chioma stelde Afrikaanse kunst ten toon in onze galerie aan de Pupillenstraat met juwelen van Zyllva en poëzie. En tijdens het Liederenfestival op het Rijnhoutplein werden levensliederen ten gehore gebracht.

Aflevering 224 – Rotterdammers uit het Oude Westen ontdekken Adventure City

Deze week in Oude Westen TV: In Rotterdam kan men ook nog op avontuur in groepsverband met Adventure City. In Delfshaven werd weer een Werelds festival met bekende artiesten georganiseerd. De jongeren van Thuis op Straat hadden weer een prachtig weekend in het Excelsior stadion.

Aflevering 223 – Een schaapsscheerdersfeest met Australische Merino’s op het Dakpark

Deze week in Oude Westen TV: Schaapsscheerdersfeest met Australische Merino’s op het Dakpark, Jeugdbieb West verhuist naar het Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel in het Oude Westen en je ziet het eerste deel van een reportage over het Liederen Festival op het Rijnhoutplein.

Aflevering 222 – Een speciale workout aan de Kralingse Plas met Louis Tavares

Deze week in Oude Westen TV: Everyday People zorgde voor een speciale workout bij de Minang Kabau aan de Kralingse Plas met Louis Tavares. Op het Rijnhoutplein organiseerde men in het kader van het North Sea Round Town opnieuw een Levensliederen Festival met een modeshow. In Leeszaal West werd uit het boek “Ze hebben mijn vader vermoord” van Edouard Louis voorgelezen met muzikale begeleiding.

Aflevering 221 – Het is feest op het plein voor ons Huis van de Wijk het Oude Westen

Deze week in Oude Westen TV: Het Milieupark is een informatiemarkt over verduurzaming. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Aktiegroep vragen naar een “verduurzamingscoach”, die je helpt met het verduurzamen van je woning. Aktiegroep Het Oude Westen hield een evaluatiebijeenkomst in Leeszaal West. Achi Chioma liet haar Afrikaanse kunsten in onze galerie aan de Pupillenstraat qua juwelen van Zyllva en poëzie zien en kinderen vierden feest op het plein voor ons Huis van de Wijk het Oude Westen.

Aflevering 220 – De Week van het Wijkpark werd in het Wijkpark Oude Westen ingeluid en gevierd.

Deze week in Oude Westen tv: Actiegroep Oude Westen wordt verbouwd. Djon Louis Seedorf kwam met zijn collectie door hemzelf geschilderde Tronies aanzetten in onze galerie, toen het Coronavirus toesloeg. De Week van het Wijkpark werd in het Wijkpark Oude Westen ingeluid en gevierd. En we blikken terug op de geweldige dag, die Everyday People de plaatselijke jeugd in het Kasteel van Sparta bezorgde.

In Tuin de Bajonet staat een geautomatiseerde watertank

Deze week in Oude Westen TV: Van 18 tot 25 juni zijn er een hoop activiteiten in Wijkpark Week in het Wijkpark Oude Westen. We gaan langs een geautomatiseerd te gebruiken watertank in het Oude Westen in de Tuin de Bajonet. Praten tijdens een exclusief interview met onze kersverse Mrs Netherlands Europe 2021 en favoriet van het publiek en blikken we terug op het concert van Naaz tijdens het First Steps festival op het Schouwburgplein.

Aflevering 218 – Kijken naar architectuur onder de grond

Deze week in Oude Westen TV: Op de 4e en 5e etage van de Kruisplein Garage is de tweejaarlijkse Architectuurtentoonstelling van AIR (Architectuur Instituut Rotterdam) te vinden. Rotterdamse finaliste Valentina Carpita bij Mrs Universe gaat ons vertegenwoordigen voor de Mrs Europe verkiezingen. Een portret van Chinese vrijwilligster Anna Hu van het Oude Westen. In het huis van de wijk, de Nieuwe Gaffel wordt op dinsdag zes weken lang een cursus in samenwerking met Fitter.nl gegeven.

Aflevering 217 – Kinderen en ouderen uit het Oude Westen namen weer een kijkje in het Plaswijckpark

Deze keer mochten de kinderen en ouderen uit het Oude Westen op pad naar het Plaswijckpark. Volgen we onderneemster Cindy Vos uit het Oude Westen en gaan we op bezoek naar Tuin de Bajonet.

Aflevering 216 – Kinderen uit het oude Westen maken kennis met boerderij de Buitenhof

Dit keer ging de Stadsbemoeial langs de speelplaats op het Adrianaplein, mochten kinderen uit het Oude Westen op excursie naar een boerderij, ging onze verslaggever in gesprek met Mrs. Nederland Universe finaliste Valentina Carpita en bezochten we een biologische markt in Noord.

Aflevering 215 – Bewoners uit West slaan handen in een en beplanten bomen in de straat

In samenwerking met de bewoners van de Sint Mariastraat, het Pastoraat en onze Aktiegroep zijn de stukjes grond onderaan de bomen in de straat beplant. Leeszaal-West pakte als voorverwarming van het Eurosongfestival stevig uit met een Internationaal Liederen Festival in het kader van Punt Komma Muziek. Rapper Winne was weer even in het Oude Westen bij zijn ouders en roots en gaan we langs bij kunstavond in het Theater Babel en op het kruispunt van de Eendrachtstraat en de Witte de Withstraat.

Aflevering 214 – Terugblik op de Nieuwe Lichting onder muziektalenten in het Wijkpark van het Oude Westen

Deze week in Oude Westen TV: In het Oude Westen werd een aparte tuin op het besloten Mariadek gevonden. In het Oude Westen vond te lichtvaardige arrestatie van een zestienjarige door de politie plaats. De houder van een “tornadoproef” op een vliegtuig op 6 oktober 1981 werd “aan de tand gevoeld”. Terugblik op de Nieuwe Lichting onder muziektalenten in het Wijkpark van het Oude Westen.

Aflevering 212 – Hoe staan Rotterdammers tegenover de versoepelingen?

De Stadsbemoeial snuffelt rond in de Bajonettuin. De Stem van het Oude Westen onderzocht hoe Rotterammers tegenover de versoepelingen staan en er wordt gedemonstreerd tegen de versoepelingen. In Rotterdam werd een jarige coutière op een fotoshoot van haarzelf in haar eigen creatie getrakteerd.

Aflevering 211 – Onze Stadsbemoeial neemt een speeltuin onder de loep

Deze week in Oude Westen TV: Onze Stadsbemoeial neemt een speeltuin onder de loep. Voor Ramadan kregen enkele behoeftige gezinnen een tas vol lekkers. Terugblik op de laatste Reggae Jam sessie in Dizzy, Julian Simmons trad hierbij met zijn band op. Problemen met een begrafenis van een persoon met meerdere nationaliteiten dan die van ons in Polen.

Aflevering 210 – De stem van het Oude Westen

Deze week in Oude Westen TV: – Onze stadsbemoeial struint de West-Kruiskade af en ziet weinig onbenutte winkelruimte. De jeugd van het Oude Westen bracht een bezoek aan de biologische boerderij Gravesteyn en de Stem van het Oude Westen vroeg zich af of men wel een beroemdheid zou willen zijn.

Aflevering 209 – De Stadsbemoeial speurt rond in het Oude Westen

Deze week in Oude Westen TV: De stadsbemoeial speurt rond op de West-Kruiskade, De Stem van het Oude Westen vroeg zich af of onze dromen al zijn uitgekomen, worden de coronamaatregelen wel nageleefd bij onze winkeliers en ondernemers, een terugblik op de verhuizing van de huiswerkklas naar de Stadsmarinier.

Aflevering 208 – Wat vind je van social media?

Oude Westen TV is een wekelijks programma gemaakt in het hart van Rotterdam. Het is Wijk TV: Voor de Buurt. Door de Buurt. Wijkbewoners werken samen met professionals en vertellen het verhaal van HUN wijk.

Aflevering 213 – Songfestivalkoorts op de Kruiskade

Deze week in Oude Westen TV: De terrassen zijn weer geopend, we beginnen weer in songfestivalstemming te komen. Ook kijken we terug naar de kranslegging bij het Spiekman monument op de Dag van de Arbeid bij Pier 80, de kranslegging bij het monument op Kruisplein bij de dodenherdenking. En een terugblik naar Kaapverdische Jazz bij podium Grounds.

Volgende afleveringen

Afl. 243 – Dames showen kunst bij Ladies Top-Art tentoonstelling in de Prinsestheater

Afl. 242 – PuntKomma Muziek focust zich op de vier seizoenen in Leeszaal-West

Afl. 241 – Makas treedt live op in de Matrix met muziek én film

Afl. 240 – De van Asch van Wijkschool en Babylon fuseren in Kindcentrum Oude Westen

Afl. 239 – Griezelen en bingo tijdens Halloween in de Nieuwe Gaffel

Afl. 238 – Een terugblik op gebeurtenissen in het Oude Westen

Afl. 237 – De Nieuwe Lichting treedt op in het wijkpark van het Oude Westen

Afl. 236 – Kinderen uit het Oude Westen leren over Afrika

Aflevering 235 – Surat-Surat Perang van Philemon Mukarno bijzonder vertolkt in W.O.R.M

Aflevering 234 – Mariadek wordt groener met deze nieuwe plannen

Aflevering 233 – Kinderen uit het Oude Westen vangen vissen in Hoek van Holland

Aflevering 232 – Eerste voorronde Poetry Slam 2021 goede start

Aflevering 231 – Kunst kijken en struinen door Rotterdamse tuin de Bajonet

Aflevering 230 – Internationaal liederenfestijn op het Rijnhoutplein

Aflevering 229 – Romantische klanken in het Park bij de Euromast

Aflvering 228 – Het Oude Westen is actief ondanks de lockdown van het Coronavirus

Aflevering 227 – Tango muziek van Nuevas Tangos Viejos op Werelds Delfshaven

Aflevering 226 – Brothers en sisters worden verwend in Nieuwe Gaffel, ’t huis van de wijk

Aflevering 225 – Bruisende optredens tijdens het liederenfestival op het Rijnhoutplein

Aflevering 224 – Rotterdammers uit het Oude Westen ontdekken Adventure City

Aflevering 223 – Een schaapsscheerdersfeest met Australische Merino’s op het Dakpark

Aflevering 222 – Een speciale workout aan de Kralingse Plas met Louis Tavares

Aflevering 221 – Het is feest op het plein voor ons Huis van de Wijk het Oude Westen

Aflevering 220 – De Week van het Wijkpark werd in het Wijkpark Oude Westen ingeluid en gevierd.

In Tuin de Bajonet staat een geautomatiseerde watertank

Aflevering 218 – Kijken naar architectuur onder de grond

Aflevering 217 – Kinderen en ouderen uit het Oude Westen namen weer een kijkje in het Plaswijckpark

Aflevering 216 – Kinderen uit het oude Westen maken kennis met boerderij de Buitenhof

Aflevering 215 – Bewoners uit West slaan handen in een en beplanten bomen in de straat

Aflevering 214 – Terugblik op de Nieuwe Lichting onder muziektalenten in het Wijkpark van het Oude Westen

Aflevering 212 – Hoe staan Rotterdammers tegenover de versoepelingen?

Aflevering 211 – Onze Stadsbemoeial neemt een speeltuin onder de loep

Aflevering 210 – De stem van het Oude Westen

Aflevering 209 – De Stadsbemoeial speurt rond in het Oude Westen

Aflevering 208 – Wat vind je van social media?

Aflevering 213 – Songfestivalkoorts op de Kruiskade