VERKIEZINGEN010: Wat speelt er in jouw wijk? Laat je stem horen!

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dat betekent dat Nederland woensdag 16 maart 2022 weer naar de stembus mag. In de ‘Stem van Rotterdam’ gaat OPEN Rotterdam de wijken in op zoek naar wat er écht speelt. Dat willen we horen van jou, de Rotterdammer. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Vul de vragenlijst in en laat jouw stem horen!

Wil je meer groen in jouw wijk, worden de prullenbakken te weinig geleegd of zijn er juist Rotterdamse initiatieven die meer aandacht verdienen? Laat het OPEN Rotterdam weten en vul de enquête in. Dit kan zowel online, als op verschillende plekken in de stad. OPEN Rotterdam gaat namelijk de komende tijd de wijken in om vragenlijsten te verspreiden en om met bewoners in gesprek te gaan.

Jouw stem
De gesprekken die we voeren met wijkbewoners en de antwoorden op de vragenlijsten gebruiken we onder andere om voor te leggen aan Rotterdamse lijsttrekkers. Ook spelen ze een rol in ‘de Stem van Rotterdam panelgesprekken’: een serie met echte Rotterdammers over de lokale politiek die in 2022 op OPEN Rotterdam te zien is.

Denk jij nou, dat wil ik wel; in gesprek gaan met Rotterdammers over de grote verkiezingsthema’s? Klik dan hier, en geef je op!

De Stem van Rotterdam #1
De eerste wijk die aan de beurt is, is de Agniesebuurt. We gaan langs bij Huis van de Wijk De Banier, waar er verteld wordt over te dure seniorenwoningen en lachgasoverlast.