Victory Outreach kerk in Tarwewijk organiseert groots Paasdiner voor daklozen en minderbedeelden

Speciaal voor de minderbedeelden en dakloze Rotterdammers werd er in de Victory Outreach kerk een Paasmaaltijd georganiseerd. Een 4-gangen diner, live muziek en een woord van hoop stonden op het programma. “Het was fantastisch. We hebben heel veel mensen mogen bedienen”

Al achtentwintig jaar organiseert de kerk de Paasmaaltijd. Ook dit jaar was het weer zover. Het was erg druk. “De zaal zat helemaal vol. Op het einde kwamen er nog meer mensen en toen hebben we zelfs tafels en stoelen bij moeten zetten, omdat er geen plek meer was”, zo vertelt Jesselana van de Victory Outreach kerk. De organisatie krijgt jaarlijks hulp van vrijwilligers. Meestal zijn dit mensen die ooit zelf zijn opgevangen door de kerk. En nu zij weer op eigen benen kunnen staan, helpen zij de kerk graag mee. Het was een groot succes.

De Victory Outreach kerk is opgericht door Jerry en Xannelou Mendeszoon. Zij zetten zich al jaren in voor de minderbedeelden en daklozen. Zo is er een speciaal huis waar er ruimte is voor de opvang van mensen die in de problemen zitten. “Meestal blijven deze mensen negen maanden tot anderhalf jaar bij ons”, aldus Jesselana van de kerk. “Wij organiseren evenementen zoals de Paasmaaltijd om mensen te laten weten dat dit een plek is waar zij hulp kunnen krijgen.” Een van de missies van de kerk is: Er te zijn voor de ander die is vastgelopen, die het niet meer weet, die op allerlei manieren tekort komt, die ten diepste God mist.

Bekijk hieronder de foto’s van het Paasdiner in de kerk

Kinderpaasfeest
Dit weekend is er ook een kinderpaasfeest. De kinderen kunnen hier meedoen aan een modeshow, kijken naar het theaterstuk ‘Mijn naam is Haas’, deelnemen aan een bingo en meer. “Alle kinderen zijn meer dan welkom”, zo voegt Jesselana nog toe.

OPEN Vlogger Melissa
Onze OPEN Vlogger Melissa Eid ging vorig jaar al een keer langs bij dit kerstdiner. Bekijk haar vlog nog eens terug.