010nu Weekoverzicht: bomencircus vergroent stad, busbehendigheidswedstrijd en alles over Jackies Hangout

Deze week opende met het FEESTIVAL op het Noordplein. Hier konden Rotterdammers gratis een boom op halen tijdens het bomencircus. De RET vierde het 95 jarig bestaan met onder andere een busbehendigheidswedstrijd waar het koppel Michael en Samantha aan meedoen. Jackie zorgt dat jongeren via spelletjes met elkaar in contact komen. Rotterdam diende als decor in de film El Houb, we gaan terug naar de gebruikte locaties.

Afgelopen weekend was het weer ‘Feestival’ ,een festival van drie dagen op het Noordplein waar verschillende organisaties uit het Oude Noorden allerlei activiteiten organiseren. Dit jaar was er een heus ‘Bomen Circus’ op het festival, georganiseerd vanuit ‘Bomen voor Rotterdam’, die maar liefst duizend bomen gratis uitdeelde. Daarnaast waren er circusacts en muziek.

De RET bestaat 95 jaar. Dit werd op verschillende manieren gevierd. Waaronder een busbehendigheidswedstrijd. Samantha doet voor het eerst mee aan deze wedstrijd samen met haar vriend Michael.

Rotterdamse jongvolwassenen die het tegen elkaar opnemen in een spel als Jenga, 30 Seconds en Uno én tegelijkertijd op dat moment ook de strijd aangaan tegen eenzaamheid. Het is in een notendop waar het Rotterdamse evenement Jackie’s Hangout voor staat.

De nieuwe ‘coming-out’ film El Houb (De Liefde) is het regiedebuut van de
Rotterdamse Shariff Nasr. Samen met hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui gaat OPEN langs twee draailocaties in Delfshaven en het centrum van de stad. ‘Het is vooral een krachtig pleidooi is voor meer dialoog’, vertelt Larhzaoui in het Justus van Effencomplex. ‘Als je van elkaar houdt, moet je met elkaar kunnen blijven praten.’