FunX Rotterdam

FunX Rotterdam verzorgt onder licentie van OPEN Rotterdam de Rotterdamse radiozender op 91.8FM. Vijf dagen per week is er speciale aandacht voor informatieve, culturele en educatieve content van Rotterdamse bodem in het live radioprogramma Jouw Stad. FunX is in 2002 opgericht op initiatief van de vier lokale omroepen en gemeenten in de grote steden Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam om de stadsjeugd (15-35) te bereiken en te bedienen.

De stadsredactie van FunX Rotterdam bestaat uit een presentator, producer en een verslaggever. Het programma Jouw Stad is in 2017 genomineerd voor de Lokale Omroep Awards in de categorie ‘audio’. Kenmerkend voor FunX is de sterke interactie met haar luisteraars in de radioprogrammering en op de online platforms. Sinds enkele jaren is FunX landelijk een van de grote online NPO merken.

Wekelijks is er contact tussen de redacties van FunX Rotterdam en OPEN Rotterdam en is er uitwisseling van content. Regelmatig besteedt de stadsredactie aandacht op de radio aan onderwerpen van OPEN Rotterdam. Ook bij producties met partijen in de stad zoals Rotterdam Unlimited wordt de samenwerking gezocht.

De vier stadsredacties van FunX zijn verenigd in de stichting G4. OPEN Rotterdam bestuurslid John Olivieira neemt hierin zitting als voorzitter namens OPEN Rotterdam.