010nu volgt een Tantra-workshop in Hilligersberg

Wie weet nou eigenlijk precies wat Tantra is? Wij hadden echt geen flauw idee! Handig dat er in ‘Centrum Djoj’ een open dag gehouden wordt. Dit zalencentrum in een zijstraat van de Kleiweg in Hillegersberg verhuurt ruimtes voor ZZP’ers in de spirituele sector. Een van die ZZP’ers is Marlene Timmer. Ze doet van alles, maar vandaag brengt ze ons helemaal up to date in de wereld van de Tantra.
Tantra wordt vaak, niet altijd terecht, geassocieerd met seks. Volgens Marlene is Tantra voor iedereen iets anders. “Voor mij gaat het om bewust worden van je zijn, van je eigen verlangens, van je eigen lijf, van je eigen sensaties en gevoelens,” aldus Timmer.

In totaal kwam er 49 man af op de workshop in Djoj. Tijdens de Tantra-oefeningen ging het veel over aanraken. Niet alleen het aanraken van bekenden of partners maar júist het aanraken van onbekenden. Je zou verwachten dat dit voor veel mensen als ongemakkelijk wordt ervaren. Toch voelde het voor de meeste deelnemers erg natuurlijk. “Het aanraken. Het voelen van de ander, het voelen van jezelf. Dat is wat mij heel erg aanspreekt,” aldus een van de vrouwelijke deelnemers.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Centrum Djoj in HiS_Rdam biedt allerlei activiteiten die te maken hebben met persoonlijke groei, ontwikkeling en bewustzijn. Tijdens de open dag konden Rotterdammers onder andere kennis maken met..tantra!

Posted by OPEN Rotterdam on Friday, 15 January 2016