010nu Weekoverzicht: Amsterdam vs Rotterdam bubbling event in Rotterdam Zuid en stamkroeg de Schouw stopt na 82 jaar

De week waarin Rotterdammers de begrafenis van Koningin Elizabeth live konden volgen in de Doelen Studio, een historische stamkroeg stopt, goed nieuws kwam over de BTW-afschaffing, een belangrijk bubbling event plaatsvond en een straatvoetbal kampioen geïnterviewd werd. Hier kijk je deze items terug.

Over heel de wereld stonden op 19 September de televisies aan voor het live verslag van de uitvaart van koningin Elizabeth de 2e van Groot-Brittannië. Zo ook in de Doelen, daar konden Rotterdamse liefhebbers van het Britse koningshuis gezamenlijk kijken naar het laatste eerbetoon aan de vorstin. En daarbij hoorde natuurlijk het troostende bakje thee.

Geschiedenis van de Bubbling scene leeft op op Zuid tijdens Rotterdam vs Amsterdam. Lloyd Stuart, ook wel bekend als Mister B, stond aan de basis van de Bubbling evenementen in Feijenoord. Daarvoor kwamen liefhebbers uit heel Rotterdam naar Zuid. In september stond een nieuwe generatie jonge danser centraal tijdens een nieuwe reeks Rotterdam vs Amsterdam battles.

Stamkroeg de Schouw zit ondertussen al 82 jaar op de Witte de Withstraat, maar omdat het gebouw zo verouderd is moet het plaats maken voor iets nieuws. Tineke, de eigenaar van de kroeg, liet op Facebook weten dat ze niet van plan is om de kroeg daarna weer te openen. “Daar heb ik zo verschrikkelijk veel reacties op gehad, ik kreeg er af en toe een brok van in m’n keel”.

Als we de podcast ‘FC Afkicken’ mogen geloven is hij de beste straatvoetballer van Rotterdam.. Daan Blij! De voormalig profvoetballer helpt tegenwoordig als jongerenwerker de Rotterdamse jeugd maar is ook nog geregeld met een voetbal in de weer.

Boodschappen zijn een stuk goedkoper geworden voor de bewoners in het Oude Noorden, want ze hoeven geen BTW meer te betalen bij de supermarkt BOERgondisch!