010nu weekoverzicht: de Indische cultuur vieren, de Eurekaweek en zoeken naar hét nieuwe Rotterdamse levenslied

De laatste week van de zomervakantie is voorbij gevlogen, maar voor we weer met het ‘echte’ leven gaan beginnen: eerst nog even de beste producties van deze week voor je op een rij!

Rotterdammers vieren Indische cultuur met Floating Pasar

Elk jaar kunnen Rotterdammers op 15 augustus stil staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Dan herdenken we de slachtoffers die daar tijdens de oorlog vielen. Dit jaar werd er niet alleen herdacht, maar was er ook ruimte om het leven te vieren. Met een Floating Pasar en de tentoonstelling ‘Spekkoek families’.

Rotterdamse troubadours zoeken hét nieuwe Rotterdamse levenslied

De Rotterdamse Troubadours Rowan de Vos en Lisse Knaapen, ook wel Maktub, speelden tijdens Het Weekend van de Romantische Muziek in Het Park bij de Euromast twaalf nieuwe levensliederen. De teksten werden geschreven door zes Rotterdamse schrijvers.

Studenten op tweede dag Eurekaweek al schor: ‘Het is veel grootser dan ik had verwacht’

De Eurekaweek is van start. Nieuwe studenten maken kennis met hun studiestad en dompelen zich vast onder in het Rotterdamse leven.

Rotterdamse eikenprocessierupsenplaag bestrijd met paintballgun met feromonen

Aan de rand van het Zuiderpark op de Pendrechtseweg wordt er met scherp geschoten op de eiken. Door verschillende wetenschappers is er een stofje ontwikkeld wat ervoor moet zorgen dat er minder eitjes van de eikenprocessierups bevrucht worden, om de overlast van deze rups te verminderen. De rupsen eten de bomen kaal en wanneer ze bang zijn laten ze haren los die irriteren of zelfs pijn kunnen doen.

Nederlands cricketteam neemt het op tegen wereldsterren van Pakistan

Het Nederlands cricketteam neemt het dit weekend op tegen Pakistan in de Cricket World Cup Super League. De sport is in dat land vele malen groter dan in ons landje, maar toch worden op het terrein van VOC aan de Hazelaarweg zo’n 5.000 mensen verwacht.