010nu weekoverzicht: Liefde voor de Surinaamse dans en tiener Dunya zorgt voor waterputten

Dit zijn de leukste, beste, interessantste en mooiste reportages van deze week uit 010nu. Je kunt ze hier nogmaals kijken!

Dunya is nog een tiener maar heeft al honderden mensen over de hele wereld aan voedsel en water geholpen. De Rotterdamse begint deze week in haar nieuwe kantoor waar ze een organisatie runt met meer dan 60 vrijwilligers.

Jen’stars is een Surinaamse dansgroep uit Rotterdam die dit jaar haar 15-jarig jubileum viert. Wekelijks beoefenen zij de Awasa, Banamba en Alèkè. Jennifer geeft de lessen en voor haar is het heel belangrijk dat de dans wordt overgedragen.

Vrijwilligers van stichting Blije Gift en Vrienden Van stonden donderdagmiddag met een wagen vol slaapzakken, stroopwafels en winterjassen klaar bij de Pauluskerk in Rotterdam. De kerk had eerder deze week een oproep gedaan om meer slaapzakken te krijgen. Deze zijn bestemd voor de dak- en thuislozen van de stad. De gift van de stichting is een flinke stap voorwaarts voor het einddoel van deze winter.

 

Leerlingen van het Olympia College in IJsselmonde spreken openhartig over hun ervaringen met messengeweld na het zien van het theaterstuk ‘WRAAK!’ van TG de Klassieken in podium Islemunda. Het theaterstuk is voor kindern een beetje aangepast op het thema messengeweld. Het is een moderne versie van de Griekse tragedie Elektra, een verhaal over schuld, wraak en familiemoord.