010nu Weekoverzicht: Huwelijk in de Pompenburgflat, Frances viert single zijn met boek en Rotterdammers herdenken Allerzielen

Deze week maakte OPEN Rotterdam meerdere verhalen over liefde. Zo traden twee bewoners van de Pompenburg flat in het huwelijk op het Stadhuis, vierde Frances haar vrijgezelle bestaan met het uitbrengen van een boek en herdenken Rotterdammers hun geliefden tijdens Allerzielen. Het vinden van een woning in Rotterdam was voor Internationale student Senad een grote uitdaging, ook hij vertelde zijn verhaal aan OPEN.

Senioren Helmuth en Juana zijn getrouwd op het Stadhuis. De onzekerheid over de toekomst, die de mogelijke sloop van hun geliefde woning in de Pompenburg met zich meebrengt, deed het stel na een relatie van 5 jaar besluiten om met 78 jaar in het huwelijksbootje te stappen.


In Rotterdam is één op de vier mensen vrijgezel. Rotterdamse Frances schreef een boek over haar belevenissen als vrijgezel en haar periode als single vrouw in Londen. Op vrijdag 28 oktober presenteerde ze haar boek in Bird, tegelijkertijd met haar 40ste verjaardag.

Op 2 november is het Allerzielen. De dag dat Rooms-katholieken bidden voor de zielen van overledenen. Op de Rooms-katholieke begraafplaats St. Laurentius aan de Nieuwe Crooswijkseweg worden overleden geliefden herdacht. De dag begint met een gebedsviering in de Kapel Maria der Engelen door voorganger Pastoor Theo Blokland.

Er is een groot woningtekort in Rotterdam. Dat treft veel Rotterdammers, maar ook studenten die naar onze stad komen om een opleiding te volgen. Senad Delic heeft in de afgelopen vijf jaar in Rotterdam maar liefst tien keer moeten verhuizen. Het heeft een grote invloed gehad op Senad zijn leven.