010nu weekoverzicht: kerstbingo in Charlois, geëmotioneerde ouderen in Vreewijk, de Memory Walk en kerstactie is een succes!

Rotterdam sluit deze week af met de kerstdagen. Heb je onze kerstitems gemist? En heb je ook nog niet helemaal het kerstgevoel te pakken? Zet dan niet die derde kerstfilm op, maar kijk hier terug naar hoe je mede Rotterdammers deze afgelopen dagen beleefden.

In Carnisse zorgt Patricia ervoor dat mensen samenkomen tijdens een kerstbingo. Aan de Kerksingel in Oud-Charlois komt bonkende muziek uit de tenten, waar Arjan al 18 jaar de kerstfair organiseert. Mooie prijzen, muziek en natuurlijk veel gezelligheid.

Klassiek op Zuid is opgericht door violiste en vioollerares Miranda Rademaker om met klassieke muziek een maatschappelijk doel te dienen. Ze is meer dan een musicus die een muziekstuk tot in perfectie kan uitvoeren. Miranda is muzikant geworden om anderen te verblijden en te inspireren met muziek. Daarom geeft haar organisatie kerstconcerten aan huis en in bejaardentehuizen, om de soms eenzame en dementerende ouderen een mooi moment te laten delen.

Dit jaar is de 1e editie van de Memory Walk in Rotterdam. Op zaterdag 17 december wandelden ongeveer 1000 mensen de Rotterdam Memory Walk om geld op te halen voor dementieonderzoek in het Erasmus MC. Een route van 3 km met als start en finish bij het Erasmus MC.

De actie ‘Geef Alle Rotterdammers een Warme Kerst’ van Samen 010, de Energiebank, het Convent van Kerken en OPEN Rotterdam heeft tot nu toe een opbrengst van €59.232,-. Dat werd tijdens de speciale Kerst Talkshow in de Bergsingelkerk bekend gemaakt.