010nu weekoverzicht: Mee met wijkagent Anne in Crooswijk, grote brand in Café Bonaparte en Boyke maakt al 50 jaar Surinaamse sieraden

Het is nooit stil in Rotterdam, zo ook deze week. Wij lopen mee met wijkagent Anne, die een sterke band probeert op te bouwen met de gemeenschap in Crooswijk. De wijk Crooswijk wordt de afgelopen maanden opgeschrikt door meerdere explosies. Door middel van spreekuren probeert Anne de dialoog aan te gaan met de bewoners in de wijk.

Brand in Café Bonaparte
Het was een angstaanjagend gezicht afgelopen donderdag op de Nieuwe Binnenweg. In Gay- & Dragcafé Bonaparte brak rond 13:00 een hevige brand uit. Er zijn geen gewonden gevallen. Eigenaar Richard kwam met de schrik vrij, maar zijn café is binnen voor een groot deel verwoest. Onderhand is er via een crowdfundingsactie al meer dan zevenduizend euro opgehaald. Richard is strijdbaar: ‘Wij weten op dit moment nog niet precies hoe onze toekomst eruit gaat zien, maar dat we terug gaan komen is zeker!!!!’

Surinaamse sieraden
Een Pietpiet ring, een Ala kondre ketting en een Surinaamse boei. Het is een greep uit de collectie sieraden die Suriname rijk is. In aanloop naar Keti Koti op 1 juli bezoeken we goudsmid Boyke en juwelier Ben om enkele Surinaamse sieraden te bewonderen en meer te leren over hun betekenis.

Promotieprijs voor Stichting Ambulancewens
De Promotieprijs, een prijs voor individuen en organisaties die Rotterdam op buitengewone wijze op de kaart zetten, is in de wacht gesleept door Stichting Ambulancewens. De stichting vervult kosteloos wensen voor immobiele (terminale) patiënten, met behulp van speciaal ontworpen ambulances, zeven dagen per week.