010nu weekoverzicht: PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh stapt op en eerherstel voor Antilliaanse volksheld Tula

Uit onderzoek van de Revolutionaire Eenheid blijkt deze week dat minstens 11 procent van de Rotterdamse raadsleden meer dan een miljoen euro aan vastgoed bezit. Wij kwamen met het bericht naar buiten dat PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh de eigenaar is van het schimmelpand in Bloemhof, waar wij afgelopen september zijn langs gegaan. Hij stapte naar aanleiding van dit artikel 010donderdag op.

Het nieuws dat OPEN Rotterdam deze week bracht over de vastgoedportefeuille van, inmiddels ex-, PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh heeft veel stof doen opwaaien. Het was het gesprek van de dag voor en na de nieuwjaarsrede van Burgemeester Aboutaleb die donderdag in de raadszaal werd gehouden.

 

De Rotterdamse Kayleigh behoort tot de grote groep Rotterdammers die moeite heeft met het vinden van een woning in onze stad. Om toch een dak boven haar hoofd te hebben, woont ze nu antikraak via Interveste in een huis in Vreewijk dat van Havensteder is. Ze kreeg onlangs te horen dat ze haar huis uit moet en de Bond Precaire Woonvormen probeert dit voorkomen.

 

 

Premier Mark Rutte gaf eind 2022 aan dat er, naast een excuus voor de slavernij, ook eerherstel moet komen voor de Antilliaanse volksheld Tula. Tula wordt voor zijn verzet tegen de slavernij namelijk nog steeds in de Nederlandse geschiedenis omschreven als misdadiger. Archell Thompson kwam op 21-jarige leeftijd van Curaçao naar Nederland en leerde pas later in zijn leven over het belang van Tula. Het verhaal van de verzetsheld inspireerde hem tot een voorstelling…

 

 

Voor veel Nederlanders is 7 januari een doodnormale dag, maar voor mensen uit Eritrea en Ethiopië is dat anders. Zij vieren dan namelijk ‘Leddet’, ook wel kerst! Door de Eritrese en Ethiopische gemeenschap in Rotterdam wordt deze feestdag dan ook uitgebreid gevierd, mét de speciale boter Tesmi.

 

Aankomende woensdag zijn we met de wijkredactie te vinden in Hoogvliet. Heb je een tip of verhaal? Kom dan vooral even lang in Huis van de Wijk Villa Vonk.