010nu weekoverzicht: Rotterdammerse countryzanger verovert Amerikaanse hitlijsten, kapsalon 20 jaar en gevolgen van de afvalstaking


Afgelopen week vierden we het 20-jarig bestaan van de kapsalon, videobelden we met Rotterdammer Mark Blomsteel die de Amerikaanse hitlijsten veroverd en lieten we de gevolgen van de afvalstaking in de stad zien.

Rotterdammer Mark Blomsteel maakt naam in de Amerikaanse muziekscene. Zijn country-pop nummer Tennessee staat namelijk al een tijdje op nummer 2 in de Amerikaanse hitlijsten. OPEN Rotterdam mocht hem video een live verbinding het hemd van het lijf vragen.

Van woensdag 15 februari tot maandag 20 februari staken de Rotterdamse vuilnismannen en wordt het vuilnis niet opgehaald. Op de eerste dag van de staking waren de gevolgen hiervan al goed te zien in Rotterdam, vooral na de markt op het Afrikaanderplein. Om de ergste rommel op te ruimen zijn enkele Stadsbeheermedewerkers toch aan het werk.

De kapsalon, wie kent hem niet? Het gerecht, dat bestaat uit patat, vlees, sla, kaas en net iets te veel saus, is inmiddels uitgegroeid tot een nationaal gerecht waar we trots op zijn. Maar wie wist dat dit gerecht zijn oorsprong vindt bij eettent El Aviva in Delfshaven? Deze week vierde de kapsalon haar twintigste verjaardag en daarom ging OPEN Rotterdam op felicitatiebezoek bij de plek van oorsprong!

Slot Car Racing is de competitieve hobby van het racen met op afstand gestuurde miniatuurauto’s. Voor de meesten bekend uit hun jeugd, maar het heeft ook een trouwe volwassen aanhang. Zo ook in Spangen bij Slotrace Club Rotterdam. Clublid Hans Pronk staat het liefst elke vrijdag aan de racebaan met zijn vrienden en zoon Gert-Jan.