Series van OPEN Rotterdam/
010nu weekoverzicht

Elke week komen onze beste Rotterdamse verhalen van OPEN Rotterdam voorbij in het 010nu-weekoverzicht.

Week 47

Deze week in het 010nu-weekoverzicht: Jan Dumée rockt in een boerderij tijdens Rock and Roll-festival en Groningen is de gezondste stad van Nederland, en Rotterdam? Onze stad staat op de laatste plaats, nummer twintig.

Week 46

Deze week in het 010nu-weekoverzicht: De nieuwe stadsbrug gaat er komen en Coastruction gaat strijd aan tegen massale koraalsterfte

week 45

010nu weekoverzicht: Rotterdam boete hoofdstad van Nederland, slagerszoon Sam wordt vegan en maakt vegan kebab, Goud van Noord Expo en Senioren Helmuth en Juana trouwen op Stadhuis.

Week 44

Deze week in 010nu: Buitenslapers in Rotterdam-West, single zijn moet je vieren en Senad voelt zich uitgebuit door huisbazen.

Week 42

In dit weekoverzicht van 010nu: Het Wijkpaleis is eindelijk van de bewoners zelf, hoort een politiek statement wel thuis in de sport, de RET bestaat 95 jaar en houdt een busbehendigheidswedstrijd en bij het bomencircus op Noordplein worden 1000 bomen uitgedeeld.

Week 41

Deze week in het 010nu weekoverzicht: Rotterdamse docent Annelou Molendijk is genomineerd voor leraar van het jaar, recyclebedrijven strijden samen tegen het Rotterdamse sneaker afval, muziekvereniging OBK Pernis viert 120-jarige bestaan met groot concert & Wouter en Hubert maken Rotterdamse vodka.

Week 40

Deze week in het weekoverzicht van 010nu: Omwonenden van Het Wijkpark gaan gebukt onder overlast door daklozen, favoriete dancemoves van de Rotterdammers en bewoners Kralingse Veer zijn klaar met gevaarlijke verkeerssituatie.

Week 39

In dit weekoverzicht van 010nu: Walter bestrijdt ratten rond het Afrikaanderplein, Winkelgebied Oude Noorden neemt afscheid van twee winkels, Straatvoetballer Daan Blij, Showworstelaars laten elkaar alle hoeken van de ring zien tijdens Dutch Pro Wrestling in Hoek van Holland.

Week 38

In dit weekoverzicht van 010nu: De groentenboer van BOURgondisch in Noord kan er niet bij dat het kabinet wel de BTW op benzine verlaagd maar dit bij groenten en fruit, ondanks de inflatie, pas vanaf 2024 wil afschaffen en Café de Schouw is al 82 jaar een begrip op de Witte de Withstraat. Het pand is inmiddels zo verouderd dat het cafeetje volledig gesloopt en heropgebouwd moet worden.

Week 36

Deze week in het 010nu weekoverzicht: Meer steun nodig voor voedselbank, Rotterdammers klaar met strijd Amsterdam, Voetbalclub steeds Hooger baalt en Artiest Shishanie ontroert publiek in oude kolencentrale tijdens MOMO Fabrique.

Week 35

In dit weekoverzicht: kinderburgemeester overhandigt de eerst kinderagenda aan loco-burgemeester Simons, Rianne ging van de toerismebranche naar werken als elektromonteur in de haven, Arie sprint al 43 jaar als skydiver uit vliegtuigen, een drakenbootrace over de Rotte in Crooswijk en het allerleerste Spot On Sciebrouck wijkfestival.

Week 34

In dit weekoverzicht van 010nu: Tekort aan dierenartsen in Rotterdam zorgt ervoor dat niet alle dieren hulp krijgen, wie met de auto naar het centrum gaat, kan rekenen op een lange speurtocht naar een parkeerplek tegen hoge kosten, schaken heeft al lang geen stoffig imago meer en afgelopen weekend vond het ACL Europe Open Cornhole plaats in Topsportcentrum Rotterdam.

Week 33

Deze week in 010nu: het Nederlands cricketteam neemt het op tegen Pakistan bij VOC, de introductieweek voor nieuwe studenten én al 42 jaar speelt Wim Noordegraaf in de poppenkast op het Binnenwegplein in het centrum van Rotterdam.

Week 32

Deze week in 010nu: Zwemmen in nieuwe Tuchinskipark, koorddansen over de nieuwe maas, Rotterdam Weightlifting Showdown en festival Ketels aan de Kade.

Week 31

Deze week in 010nu: Ophef over niet doorgaan Pleinbioscoop, dijkcontroles vanwege droogte, Oekraïense vluchteling krijgt onderdak op cruiseschip in Rotterdam en Amapiano verovert de stad.

Week 30

In dit weekoverzicht: Mariëlle blikt terug op haar tijd als Zomercarnavalkoninging in 1994, Scouts uit heel Europa komen samen in Rotterdam, Yogasuppen in de Rijnhaven en het Reggaefestival in het Kralingse Bos.

Week 29

In dit weekoverzicht van 010nu: deze handhavers werken nu ook in de nachtelijke uren voor een veiliger Rotterdam, een blik achter de schermen van de RET en de Cabo Verdiaanse dansgroep Cabo Verde Chegou traint in de grote zaal van wijkgebouw Pier 80 aan de Rösener Manzstraat 80 voor een groot optreden tijdens het zomercarnaval.

Week 28

In dit 010nu Weekopverzicht: buurtkoelkast voor inwoners van Delfshaven die het niet breed hebben, Rotterdamse band Tramhause en Wielewaalers maken statement, vakantievieren in Bospolder-Tussendijken en de eerste Zomerkoning is gekozen!

Week 27

In dit 010nu Weekopverzicht: Thomas maakt Rotterdamse sojasaus, gratis Heri Heri tijdens Keti Koti, Iconic Brass bereidt voor in Roel Langerakpark en het straatvoetbal event van Memphis Depay in de Onderzeebootloods.

Week 26

In dit 010nu Weekopverzicht: Tamina krijg eindelijk Nederlandse papieren, Kaapse Brouwes opent nieuwe ‘bruine’ kroeg op de Binnenweg, kinderen horen Caboverdiaanse verhalen op Sao Joao en grote artiesten uit Hiphop- en Afro-scene zetten De Kuip op z’n kop.

Week 25

Deze week in het 010nu Weekoverzicht: Vers Beton en OPEN Rotterdam doen onderzoek naar de ‘Aan-de-bakgarantie’ van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, Fabritio wil de eerste Zomercarnavalkoning worden, we zien de mooiste paarden op CHIO Rotterdam en we zijn bij de Pride March op Roze Zaterdag.

Week 24

In het 010nu Weekoverzicht van 18 juni 2022: ‘Neppe’ sociale huur bij het Startmotor-pand in Rotterdam Zuid, ontevreden bewoners van de Heliport over stadsverwarming en Poëzie die je niet kan horen maar kan zien.

Week 23

Deze week in 010nu: Een nieuw systeem voor het indienen van bewonersinitiatieven zorgt voor de nodige ergernissen onder de wijkraden en bewoners, een jubileum op de Nieuwe Binnenweg; Rembrandt Lijstenmakerij bestaat honderd jaar, een enkel steentje of een hele tandenrij vol diamantjes…Toothgems ofwel tandjuwelen bestaan al eeuwen en afgelopen weekend vonden de dakendagen plaats.

Week 22

Deze week in het weekoverzicht van 010nu: gemeente Rotterdam gebruikt bedreigde houtsoort, Roxana Kroon doet mee aan de Miss Curve verkiezinge, de avondvierdaagse in Delfshaven & Rosalie Key vertrekt met damescollectie naar Hollywood.

Week 21

In dit weekoverzicht van 010nu: ‘Rebellen’ van Extinction Rebellion voerden afgelopen week op verschillende plekken actie tegen het gebruik van fossiele brandstoffen, het was voor Pita lastig om werk te vinden in de horende wereld, maar kreeg bij EMPIRE INK in Crooswijk de kans om als eerste dove tattoo artiest opgeleid te worden, afgelopen week stond in het teken van de Feyenoordfinale in de Conference League die we helaas verloren en rapper en producer JOR , heeft sinds kort een nieuwe muziekstudio in Rotterdam.

Week 20

Deze week in het weekoverzicht van 010nu: musical brengt ode aan de gabbercultuur, Angelo wordt poffertjesbakker op HvH & sfeervol softbaltoernooi in het Zuiderpark.

Week 19

In de weekoverzicht van 010nu: Atilla laat buizerds Bobo en Bella uit in park De Twee Heuvels in IJsselmonde, Korstiaan en Ton halen herinneringen op aan Fortuyn en de Rotterdamse gayscene van de jaren 90, Sharonio Abisoina speelt de hoofdrol in een fictiedocumentaire waarin hij en zijn familie worden gevolgd in de Peperklip in Rotterdam-Zuid en Studententrio Herrie smult van alle Rotterdamse stadsgeluiden.

Week 18

Deze week in het 010nu weekoverzicht: overwinning Feyenoord op Olympique Marseille, het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in het park bij de Euromast, Stichting Muziektheater De Ontmoeting, Indoor Iftar Picknick & gezelligste vriendenteam van Blijdorp 8 viert kampioenschap.

Week 17

Week 16

In dit weekoverzicht van 010nu: Tennispark Over de Schie in Overschie moet mogelijk plaats maken voor woningbouw, de tachtig jaar oude aandrijfas van één van de roltrappen aan de zuidkant van de Maastunnel is op zaterdag 16 april opgehaald voor renovatie, drie Rotterdamse vrouwen beginnen aan een topfunctie en afgelopen weekend werd in de Sikhtempel Vaisakhi gevierd.

Week 15

Deze week in 010nu: Sportschool schrijft te veel geld af van leden en lijkt nu verdwenen, Dia en Asya zamelen statiegeld in voor Oekraïne & meer.

Week 14

In het 010nu Weekoverzicht van 9 april 2022: Patatjes worden bij Snackkar Schipper op het Schouwburgplein worden duurder door tekort aan zonnebloemolie, familie Saddique bereidt zich voor op Ramadan, vluchtelingen van de opvangboot in Delfshaven gaan op bezoek bij een Rotterdamse familie voor een diner en Demis Rolado maar een documentaire over de hiphopscene in Rotterdam over de afgelopen 20 jaar.

Week 13

Deze week in het weekoverzicht van 010nu: Oekraïense hondjes, afscheid van pastoor Hans de Rie, bijzondere muurschildering en meer.

Week 12

Deze week in het weekoverzicht van 010nu: Rotterdamse schuilkelders, een megapuzzel, Holi Phagwa & het Prinsestheater opent haar deuren weer.

Week 11

In dit weekoverzicht van 010nu: de verkiezingsavond van de gemeenteraadsverkiezingen en de reacties van de Rotterdammers, kunstenares Jessie draagt een jaar lang dezelfde kleding en staatssecretaris Gunay Uslu brengt een werkbezoek aan Rotterdam.

Week 10

In dit weekoverzicht van 010nu: De Oekraïense Kateryna zamelt spullen in voor Oekraïne in haar muziekschool in Kralingen,  hoe gaan Rotterdammers om met de prijsstijgingen, Rabbijn Albert neem na 13 jaar afscheid van de Liberaal joodse Synagoge in hillegersberg en hoe de patseraanpak eigenlijk niet werkt in Zoek Eens uit.

Week 9

In dit weekoverzicht van 010nu: De oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat in heel Rotterdam acties worden opgezet om slachtoffers te helpen, de verkiezingen komen eraan en dat betekent dat de stad volhangt met verschillende posters, voor Bas was het een jongensdroom ooit nog eens een stripalbum te maken en dat is hem nu, net vóór zijn 50ste, gelukt en na jaren lobbyen is het zover, de Hindoe gemeenschap in Rotterdam heeft een uitstrooiplek gekregen

Week 8

In dit weekoverzicht van 010nu: Hoe het gaat achter de schermen bij de flitsbezorgers, kapper Jocelyn steunt Rotterdammers die in problemen verkeren met actie ‘Geknipt voor de toekomst’, er wordt in de Leuvekolk een vissentrap gebouwd en we gaan lang bij minimuseum ‘Oma’s Postkantoortje’ van Anneke Harmsen.

Week 7

Kijk nu het 010-nu weekoverzicht van week 7 terug!

Week 5

Kijk nu het 010-nu weekoverzicht van week 5 terug!

Week 4

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 4 terug!

Week 3

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 3 terug!

Week 2

Kijk hier het weekoverzicht van week 2 terug!

Week 1

Kijk hier het weekoverzicht van 010nu terug!

Week 51

Kijk hier onze speciale 010nu-kerstuitzending terug!

Week 50

Bekijk hier de 010nu-uitzending van week 50 terug!

Week 49

Bekijk hier de 010nu-uitzending van week 49 terug!

Week 48

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 48 terug!

Week 47

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 47 terug!

Week 46

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 46 terug!

Week 45

Kijk hier het 010nu-overzicht van week 45 terug!

Week 44

Kijk hier het weekoverzicht van week 44 terug!

Weekoverzicht week 43

Kijk hier het weekoverzicht van week 43 terug!

Weekoverzicht week 42

Kijk het 010nu weekoverzicht van week 42 terug!

Weekoverzicht week 41

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 41 terug!

Weekoverzicht week 40

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 40 terug!

Weekoverzicht week 39

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 39 terug!

Weekoverzicht week 38

Kijk hier het weekoverzicht van week 38 terug!

Weekoverzicht week 37

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 37 terug!

Weekoverzicht week 36

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 36 terug!

Weekoverzicht week 35

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 35 terug!

Weekoverzicht week 34

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 34 terug!

Weekoverzicht week 33

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 33 terug!

Weekoverzicht week 32

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 32 terug!

Weekoverzicht week 31

Kijk hier het weekoverzicht van week 31 terug.

Weekoverzicht week 30

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 30 terug!

Weekoverzicht week 29

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 29 terug!

Weekoverzicht week 28

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 28 terug!

Weekoverzicht week 27

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 27 terug!

Weekoverzicht week 26

010nu Weekoverzicht Week 25

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 25 terug!

010nu-weekoverzicht week 24 2021

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 24 (14 juni t/m 20 juni) 2021 terug.

010nu-weekoverzicht week 23 2021

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 23 (7 juni t/m 13 juni) 2021 terug.

010nu-weekoverzicht week 22 2021

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 22 (31 mei t/m 6 juni) 2021 terug.

010nu-weekoverzicht Week 21 2021

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 21 (24 t/m 30 mei) 2021 terug.

010nu-weekoverzicht week 19 2021

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 19 (10 t/m 16 mei) 2021 terug.

010nu-weekoverzicht week 18 2021

Kijk hier het 010nu-weekoverzicht van week 18 (3 t/m 9 mei) 2021 terug.

Week 47…

Week 46…

week 45 …

Week 44…

Week 42…

Week 41 …

Week 40…

Week 39…

Week 38…

Week 36…

Week 35…

Week 34…

Week 33…

Week 32 …

Week 31…

Week 30…

Week 29…

Week 28…

Week 27 …

Week 26…

Week 25…

Week 24 …

Week 23…

Week 22…

Week 21…

Week 20 …

Week 19…

Week 18 …

Week 17…

Week 16…

Week 15…

Week 14…

Week 13…

Week 12 …

Week 11…

Week 10…

Week 9…

Week 8…

Week 7…

Week 5 …

Week 4…

Week 3…

Week 2…

Week 1 …

Week 51…

Week 50…

Week 49…

Week 48…

Week 47…

Week 46…

Week 45…

Week 44…

Weekoverzicht week 43…

Weekoverzicht week 42…

Weekoverzicht week 41 …

Weekoverzicht week 40…

Weekoverzicht week 39…

Weekoverzicht week 38…

Weekoverzicht week 37…

Weekoverzicht week 36…

Weekoverzicht week 35…

Weekoverzicht week 34…

Weekoverzicht week 33…

Weekoverzicht week 32…

Weekoverzicht week 31…

Weekoverzicht week 30…

Weekoverzicht week 29…

Weekoverzicht week 28…

Weekoverzicht week 27…

Weekoverzicht week 26…

010nu Weekoverzicht Week 25…

010nu-weekoverzicht week 24 2021…

010nu-weekoverzicht week 23 2021…

010nu-weekoverzicht week 22 2021…

010nu-weekoverzicht Week 21 2021…

010nu-weekoverzicht week 19 2021…

010nu-weekoverzicht week 18 2021…