1000 keer 010nu: onze mooiste Rotterdamse reportages

Vandaag viert OPEN Rotterdam de 1000e aflevering van 010nu! Sinds 2015 hebben we op elke doordeweekse dag onze nieuwsuitzending gemaakt. Vandaag herhalen we daarom uit een paar van de beste reportages.

2015, afl. 219 van 010nu – Flashmob met Aboutaleb op Zuidplein
Met een grote glimlach dansten wij samen met tientallen Rotterdammers, dankzij Soma en Lorenzo een vrolijke Flashmob op Zuidplein. Met alles wat er gaande is in de wereld was de boodschap echter van serieuze aard, ‘’zoek de verbinding en ga de dialoog met elkaar aan’’


2016, afl. 417 van 010nu – Mega watergevecht op het Schouwburgplein
Wat doe je als in de stad het kwik boven de dertig graden stijgt? Juist! Dan organiseer je een watergevecht midden in de stad. Kinderen, volwassenen en alles daartussenin, werden kletsnat op het Schouwburgplein.

2016, afl. 446 van 010nu – Van knokken in de ring tot opvoeden in de gymzaal
Noel Soares heeft als vechter veel gezien van de internationale kickbokswereld. Nu heeft hij zijn bokshandschoenen aan de wilgen gehangen en geeft hij zijn kennis door aan onder andere kansarme en moeilijk opvoedbare kinderen.

2017, afl. 765 van 010nu – Metamorfose en kerstdiner voor dakloze Inoeschka
Honderd daklozen hebben op tweede kerstdag genoten van een heerlijk diner in het Grand Hotel Central. Daarnaast konden ze een metamorfose krijgen en nieuwe kleding. Inoeschka is al drie jaar dakloos en genoot van de avond.

2018, afl. 788 van 010nu – Generaties lang pizza bij La Sicilia Rozenburg
Restaurant La Sicilia op Rozenburg serveert al vele generaties traditionele Italiaanse gerechten. Ook sterren als Marco Borsato en Lee Towers kwamen hier regelmatig over de vloer. Huidige eigenaar Gino Veno wil dan ook zo min mogelijk aan de zaak van zijn vader veranderen…

2018, afl. 912 van 010nu – Open vlogger Anne relaxt op Reggae Festival
OPEN Vlogger Anne heeft het helemaal naar haar zin op het zonnige Reggae Rotterdam Festival. Op de relaxte deuntjes van reggae muziek brengt zij haar dag door in het Kralingse Bos en vanuit het reuzenrad doet zij verslag van een geslaagde dag.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram  Twitter