12.000 Kralingse woningen voorzien van glasvezelinternet

Het bedrijf L2Fiber Rotterdam begint in de maand juli met de aanleg van een glasvezelverbinding in 12.000 woningen in Kralingen-west. Internet via glasvezel is sneller en beter beveiligd dan huidige aansluitingen. Wanneer minimaal 25 procent van de huishoudens zich daadwerkelijk aanmeldt voor glasvezel, is het project geslaagd en wil L2Fiber in de rest van Rotterdam glasvezel aanleggen. Hierdoor krijgen bijna 300.000 Rotterdamse woningen glasvezel. De Rotterdamse gemeente steunt het project.
Op dit moment zijn alleen de woningen in de wijken Nesselande, Lloydkwartier en Park Zestienhoven voorzien van een glasvezelaansluiting: dat is maar 3 procent van alle Rotterdamse huishoudens. In de meeste andere steden ligt het percentage huishoudens met glasvezel een stuk hoger. Zo heeft in Dordrecht 91 procent van de woningen een glasvezelverbinding en in Schiedam zelfs 95 procent.

Daarom heeft L2Fiber de ambitie om de komende vijf jaar in heel Rotterdam glasvezel aan te leggen, maar het bedrijf realiseert die ambitie pas wanneer de deelnamegrens van 25 procent wordt bereikt in Kralingen. Die grens is volgens L2Fiber nodig om glasvezel betaalbaar te houden voor iedereen. L2Fiber houdt de Kralingers deze periode op de hoogte van de pilot via speciale bijeenkomsten en brieven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat