1500 para-atleten in Rotterdam voor de eerste European Para Championships

Rotterdam is deze periode dé plek voor parasporters in Europa. Het is een historisch moment in de wereld van para-sporten en voor Rotterdam, want de allereerste European Para Championships vinden plaats van 8 tot en met 20 augustus. Dit evenement biedt para-atleten niet alleen de kans om prijzen te winnen, maar ook om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Er wordt gestreden in tien sporten: boogschieten, badminton, boccia, wielrennen, goalball, judo, shooting para sport, taekwondo, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis. Tot nu toe heeft Nederland nog geen medailles, maar bij rolstoeltennis is Nederland sowieso verzekerd van een medaille. Zo vertelt Nederlands rolstoeltennisster Aniek de Koot: “Ik speel zaterdag op het Schouwburgplein de finale tegen Diede de Groot, ook een Nederlander.”

De atleten uit de verschillende landen zijn erg blij met Rotterdam als locatie. “We zijn hier twee dagen geleden aangekomen en de ervaring is tot nu toe geweldig. De stad is geweldig. We ontmoeten zoveel mensen, het is echt de beste ervaring tot nu toe”, vertelt Allon Dor-onn van het Israelische rolstoelbasketbalteam.

De wedstrijden vinden plaats op diverse locaties, waaronder Ahoy, en ook buitenlocaties zoals het Schouwburgplein, het Scheepvaartkwartier en de Wilhelminapier. Verder op de velden van BZC/Zuiderpark, Victoria in Kralingen en de Willem-Alexander Baan in Nesselande.