1734,60 euro, zo hoog is de energierekening van Gerard Meuldijk: ‘Hoe ik dit moet gaan betalen?’

Een energierekening van 1743,60 euro van Eneco kreeg Gerard Meuldijk dit weekend in de bus. De scenarist van onder andere De Marathon moet over afgelopen jaar meer dan 1100 euro bijbetalen en zijn maandbedrag gaat naar 639,00 euro. “Dit is de helft van mijn pensioentje. De andere helft gaat naar de huur. Dan blijft er niks over voor de rest.” 

Meuldijk woonde tot voor kort in een slecht geïsoleerd huis waar al zes jaar achterstallig onderhoud is. “Na jaren zeuren heb ik afgelopen maand een nieuw dak gekregen en elf nieuwe kozijnen. Dat moet zeker wat gaan schelen, maar hoe ik dit moet gaan betalen?” Meuldijk oppert gekscherend een crowdfunding: “Help Gerard de winter door”, maar eigenlijk vindt hij dat er een crowdfunding voor heel Rotterdam moet komen. “Ik ben natuurlijk niet de enige die hier in zit. We zitten er met z’n allen in.”

Voorlopig ziet hij het somber in: “Ik sport drie keer in de week bij Basic Fit. Dat kost 19,95 in de maand. Ik zou het heel erg vinden als ik dat niet meer zou kunnen doen.” Na het weekend gaat hij bellen met Eneco en zijn huisbaas en op zoek naar een oplossing. “Maar volgens mij is dit het gewoon en zegt Eneco: ‘Betalen.’”

Een paar maanden geleden vroeg OPEN Rotterdam de mensen op straat hoe zij omgaan met de stijgende energieprijzen.