1G-beleid kan Rotterdams nachtleven toegankelijk maken: “het zal vlammend zijn”

Het kabinet gaat in overleg met de nachthoreca om te kijken of het nachtleven geholpen zouden zijn met een 1G beleid. Als ze dit plan doorzet zal dit betekenen dat het nachtleven, op voorwaarde dat elke bezoeker negatief getest is, volledig open kan gaan. Wij vragen Rotterdammers waar ze toe bereid zijn om weer naar de club te gaan en spreken met Joey Seton van Toffler en Thys Boer, oprichter van stichting N8W8 R’dam.

Joey Seton zou het liefst willen zien dat alles weer normaal open kan. Met het 1G beleid vindt hij dat de spontaniteit verdwijnt: “Dit wordt een stuk minder aantrekkelijk.” Thys Boer vertelt dat hij het nachtleven weer open wil hebben of dit nu zal zijn met een 1G, 2G of 3G beleid. Hij twijfelt wel over de effectiviteit van een 1G beleid, dit zal volgens hem niet liggen aan de besmettingen, maar aan de samenleving. Een ding is zeker volgens Thys Boer zal het nachtleven beter worden: “We zullen het nachtleven meer gaan waarderen dan we ooit hebben gedaan, wanneer het weer kan zal het ‘vlammend’ zijn.”

Het nachtleven is tijdens de coronacrisis bijna volledig dicht geweest. Dit heeft een grote impact gehad op het Rotterdams nachtleven. De Rotterdammers missen het uitgaansleven, maar niet iedereen zal zichzelf testen voordat zij de club ingaan. Een Rotterdammer vertelt dat ze zo lang thuis gezeten heeft dat zij op dit moment zichzelf wel zal testen, ookal is ze eigenlijk tegen 1G: “Ik weet hoeveel plezier ik eruit kan halen.” Een passerende jongeman is zeker niet van plan om zich te laten testen voordat hij zal gaan stappen. “Ik heb mijzelf al laten vaccineren om ergens binnen te komen, het was dansen met jansen toch?”