25 meter hoge vos geplaatst op de Schiedamseweg

Aan de Schiedamseweg wordt volop gewerkt aan een 25 meter hoge vos. De vos is een kunstwerk van Florentijn Hofman. De vos staat symbool voor de verbinding van natuur en stad.

Je kunt deze wereldberoemde kunstenaar kennen van zijn mega ‘Rubber Duck’, die over de hele wereld al te water werd gelaten waaronder in Hong Kong. Florentijn groeide op in Rotterdam, in de Bospolder Tussendijken buurt. In dit deel van de buurt en dan specifiek de Schiedamseweg, komt de natuur de stad in volgens de kunstenaar. Zo werden er al meerdere keren echte vossen gespot. Het vossenkunstwerk krijgt ook nog een grote plastic tas in de mond. Dit vanwege de vele plastic tasjes die altijd achterbleven na markt op het Visserijplein. Het is een werk wat de verbintenis symboliseert tussen stad en natuurlijk.

Je komt het werk van Florentijn in onze stad, vaker tegen dan je denkt. Zo maakte hij ook de klimrekken gebaseerd op de haven, die te vinden zijn op het grasveld naast de markthal.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat