260 leerlingen bouwen en programmeren lego-robots in Heijplaat

Zo’n tweehonderdzestig middelbare- en basisscholieren hebben vrijdag 22 april gestreden om de beste legobouwers te worden tijdens de FIRST® LEGO® League Regiofinale Rijnmond. Na 12 verschillende missies te hebben uitgevoerd zijn de leerlingen van basisschool Het Overbos uit Oostvoorne en de middelbare school Da Vinci College uit Roosendaal de winnaars.

Een Lego-robot bouwen en programmeren en het dan laten bewegen. Dat was één van missies tijdens de FIRST® LEGO® League Regiofinale Rijnmond op het terrrein van de RDM Campus op Heijplaat. Leerlingen van 21 scholen deden mee aan de wedstrijd, waar ze de de maatschappelijke rol van techniek en technologie onderzoeken. Dit doen ze in twaalf opdrachten die missies genoemd worden.

De teams die het beste uit de bus kwamen waren de leerlingen van basisschool Het Overbos uit Oostvoorne en de middelbare school Da Vinci College uit Roosendaal. “Het was prachtig om te zien hoe enthousiast en gedreven zij, maar ook alle andere deelnemers waren. Mede dankzij deze wedstrijd kunnen leerlingen op een educatieve en leuke manier hun talenten voor techniek ontdekken”, vertelt Reshma Jitbahadoer, onderwijsteamleider Metaaltechniek bij Techniek College Rotterdam.