3.000 lavendelplantjes zoeken een nieuw onderkomen

Het tijdelijke experiment van de Rotterdamse Dakendagen en de Bijenkorf om een lavendeltuin op het dak van het warenhuis te planten, is niet helemaal geslaagd. Op alle weekenddagen in juni zou de daktuin opengesteld worden voor publiek, maar op de laatste drie dagen (17 juni, 23 juni en 24 juni) worden de lavendelplantjes al verkocht. De Bijenkorf kan niet meer voor ze zorgen en zoekt daarom naar geïnteresseerde kopers.
Het weer van de afgelopen maand is de grootste reden dat de plantjes niet meer op het dak van de Bijenkorf kunnen staan, aldus de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen. ‘‘De verpotte plantjes blijven heel moeilijk in leven op het dak door het wisselvallige weer’’, aldus Nikki Kamps.

Om het dak van de Bijenkorf geschikt te maken als permanente verblijfplaats voor de lavendeltuin zou er rekening gehouden moeten worden met waterafvoer, een vruchtbare grond en de constructie van het dak. Dat zou te ingewikkeld worden. Omdat er geen andere permanente plek gevonden kon worden, is besloten de plantjes te verkopen.

Geïnteresseerde kopers kunnen nog op 23 en 24 juni tussen 12 en 18 uur voor 50 cent een lavendelplantje kopen op het dak van de Bijenkorf. De organisatoren van de Dakendagen raden in een facebookbericht wel aan om verpakkingsmateriaal mee te nemen. De opbrengsten worden volgens Nikki in nieuwe ecologische projecten gestoken tijdens de volgende editie van de Rotterdamse Dakendagen. ‘‘En voor de plantjes die niet worden verkocht, wordt een andere oplossing gezocht.’’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat