30.000 bezoekers voor Operadagen Rotterdam

Operadagen Rotterdam kijkt terug op een succesvolle veertiende editie van het festival. Operadagen Rotterdam, hét avontuurlijke festival voor opera en muziektheater, bracht in totaal 45 producties ten tonele en voerde meer dan 165 voorstellingen op in zowel de Rotterdamse theaters, als op onverwachte plekken in de stad. Het festival trok daarmee ongeveer 30.000 bezoekers.

Hoogtepunten van het festival waren het muzikale parcours door het voormalige Dijkzigt ziekenhuis en het internationale stadsfeest ‘Orfeo & Majnun’. Ruim 25 Rotterdamse communities, bestaande uit enkele honderden Rotterdammers, vertolkten persoonlijke verhalen over liefde, verlies en verlangen. Twee liefdesverhalen, de Griekse tragedie over de geliefden Orpheus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun, vormden de basis voor een feestelijke muziektheaterroute door het centrum van Rotterdam. Het stadsfeest mocht rekenen op circa 6.000 bezoekers. “Met dit project is een nieuwe traditie geboren, waarbij de samenwerking met al die verschillende communities nog verder zal worden uitgebouwd”, aldus de organisatie. Meer over dit stadsfeest vind je hier.

Ook werden er tijdens GALA! awards uitgereikt. Onder andere Amerikaanse zangeres Claron McFadden en onze Rotterdamse Ntjam Rosie vielen in de prijzen.

Meer informatie is te vinden op www.operadagenrotterdam.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter