30ste editie Dag van de Romantische Muziek een succes ondanks slecht weer

Ondanks de slechte weersvoorspellingen ging de Dag van Romantische Muziek afgelopen weekend gewoon door. Wij liepen tijdens deze dag mee met één van de vele vrijwilligers dankzij wie dit evenement nu al voor het 30ste jaar op rij kon plaatsvinden in het Euromastpark.

Jeannette Kuikman woont pas sinds 5 jaar in Rotterdam, maar loopt al vanaf het begin mee met dit evenement. “Je wilt in een nieuwe stad toch wat dingen proberen, en dit trok me heel erg aan, de muziek, de ambiance. Heerlijk om hier aan bij te kunnen dragen.”

Voor Jeannette bestaat de dag vooral uit heen en weer lopen, want zij moet de artiesten begeleiden naar het hoofdpodium. En dat is vandaag nog belangrijker omdat door het slechte weer enkele podia zijn geschrapt: “Jammer dat het wat is ingekrompen, maar zoals je ziet laten de echte die-hards zich niet kisten, die zijn gewoon komen.”

Terwijl Jeannette druk heen en weer loopt breekt het zonnetje door en genieten de bezoekers zonder paraplu van de romantische sfeer en ambiance: “Wij komen hier al van oudsher en het is een traditie geworden. Er is altijd veel gezelligheid, en naar mijn idee iets unieks in Rotterdam.”, aldus één van de bezoekers.

En hoewel Jeannette het enigszins jammer vindt dat ze van de prachtige muziek weinig mee krijgt, werkt ze maar al te graag mee: “Zo tussendoor pik ik wel wat mee, maar ik heb het er wel voor over. Want een evenement als dit heeft nu eenmaal vrijwilligers nodig om het mogelijk te maken.”