48 Hour Film Project Rotterdam 2018

Het 48 Hour Film Project Rotterdam is een filmwedstrijd waarbij teams de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te maken. Het deelnemersveld loopt uiteen van amateurs en studenten tot aan doorgewinterde professionals en zelfs Gouden Kalf-winnaars. In augustus 2018 werden er in totaal 48 korte films gemaakt en alle inzendingen worden vanaf 3 februari elke zondag vertoond bij OPEN Rotterdam!

Aflevering 11
Gerard Meuldijk won een Gouden Kalf voor het scenario van De Marathon, maar tot 2018 regisseerde hij nooit zelf een film. Bij het 48 Hour Film Project deed de 67-jarige Rotterdammer afgelopen jaar een eerste poging en het was gelijk raak. Met de film ‘Out of Office’ won hij deze editie van de snelste filmwedstrijd de stad. Nieuwsgierig naar deze en drie andere films? Klik dan snel op de uitzending.

Aflevering 10
De meest bijzondere Rotterdamse locaties kwamen dit jaar weer voorbij in het 48 Hour Film Project Rotterdam. De makers van ‘Op Tijd’ deden dat wel op een erg bijzondere manier. Zij gebruikten het leegstaande station Hofplein als decor voor een ontroerend en klein verhaal. Maar vlak ook de drie andere films niet uit. Die gaan over ontvoering, ontluikende liefde en een interview met een rappende bokser. Genoeg reden om even te kijken dus.

Aflevering 9
Bij het 48 Hour Film Project Rotterdam lopen professionals en amateurs door elkaar heen. Natuurlijk maken de pro’s vaak wat betere films, maar soms verrassen ook de amateurteams. Dit jaar gold dat zeker voor ‘The8Team’, een team bestaande uit leden van de amateurvideoclub RSVL. Hun film had zulke heftige visagie dat de bioscoopzaal het uitschreeuwde van opwinding. We zijn benieuwd of het op TV en internet ook zo indrukwekkend is. Dit en veel ander moois zie je in deze nieuwe aflevering!

Aflevering 8
Regisseur Rien Bexkens heeft een eigenzinnige filmstijl en valt ieder jaar weer op tijdens het 48 Hour Film Project Rotterdam. Dit keer won hij de publieksprijs met zijn inzending Stanley 911 over een bokser, die een gedwongen carrièrewending neemt. En voor de echte Rotterdammers: zanger Jordy Dijkshoorn van De Likt speelt een erg grappige bijrol. Ook drie andere films komen voorbij met bijzondere onderwerpen. Denk aan adoptie, buitenbeentjes en een spannende film in de Marconi torens.

Aflevering 7
Je trekt twee genres en daar mag je er eentje van kiezen. Dat is één van de spelregels bij het 48 Hour Film Project Rotterdam. Regisseur Indra van ’t Hooft trok musical en horror en nam een drastisch besluit. Ze besloot beide genres te om omarmen en maakte dus een heuse
horrormusical. Het resultaat is verbluffend en te zien in deze aflevering. De onderwerpen van de drie andere films: een paradijs der dwazen, een maffe Airbnb-gast en een bruid die een moord pleegt. Zo, dat moet je wel even bekijken, toch?

 

Aflevering 6
Regisseur Ruben Broekhuis leverde met ‘Kiezen voor Liefde’ opnieuw een publieksprijs-winnaar op bij het 48 Hour Film Porject Rotterdam. De tragikomische film over twee kibbelende tandartsen werd zelfs geselecteerd voor het IFFR en is nu dus ook te zien bij Open Rotterdam. Daarnaast nog drie andere films met hele andere genres; een horror, een thriller en mysterieuze film met suspence. Kijken dus!

Aflevering 5
Regisseur Jens Rijsdijk won in 2014 het 48 Hour Film Project Rotterdam en later zelfs de wereldfinale met zijn film ‘These Dirty Words’. Dit jaar keert hij terug in een andere rol, namelijk die van producent. Het leverde een film om met fantastisch production Design en ‘Lady Blue’ als mooie filmtitel. Maar er zijn nog drie films te zien met aansprekende onderwerpen; dansen in de Ierse pub, spanning in de Rotterdamse haven en een coming-out tijdens een vakantie.


Aflevering 4
James Bond met een korreltje zout en dan in een Rotterdamse setting. Dat kan natuurlijk alleen bij het 48 Hour Film Project Rotterdam. Je kunt het zien in de film Wild Fire. Ook de drie andere films in deze uitzending zijn de moeite waard. Tenminste, als je houdt van Braziliaanse suspense, een licht sarcastische acteur, of een film met diepere en onduidelijke lagen. Veel kijkplezier!

Aflevering 3
Deze filmmakers beschikken wel over humor. Werkelijk alles zat tegen gedurende hun deelname aan het 48 Hour Film Project Rotterdam en dus noemden ze hun film ‘Bad Karma’. Het is zeker niet de beste film van dit jaar, maar de makers konden er gelukkig om lachen. En het publiek daarom ook wel. Verder veel moderne techniek in de drie andere films; sexting, swipen en een digitale liefdesbril. Je ziet het in aflevering 3 van het 48 Hour Film Project.

Aflevering 2
De film Donder Stenen overdondert de kijker met de meest naturel geacteerde rapfilm, die een regisseur zich maar kan voorstellen. Niet voor niks, want de hoofdrolspelers zijn ook echte rappers. De inzending werd beloond met de publieksprijs. Ook in deze aflevering: een jaren tachtig film, een film over een dwaas en de inzending van het kleinste team dat dit jaar meedeed aan het 48 Hour Film Project Rotterdam!

 
Aflevering 1
Team CamOnWheels bestaat uit filmmakers met een lichamelijke handicap, die ondersteund worden door enkele filmprofessionals. Dit bijzondere team maakte de film ‘Quarantaine’, waarmee zij zichzelf op de kaart zetten. Ook in deze uitzending: een film die gemaakt werd op het Eiland van Brienenoord, een time travel film én een film met de bekende Rotterdamse actrice Joke Bruijs in de hoofdrol!

Promo’s

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter