Series van OPEN Rotterdam/
48 Hour film project

Het 48 Hour Film Project Rotterdam is een filmwedstrijd waarbij teams de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te maken. De films zijn verdeeld in 9 afleveringen van elk ongeveer een half uur.

Pret, fantasie en een toekomstig maatje

De op een na laatste aflevering alweer van het 48 Hour Film Project 2022. Met vanavond weer drie films uit de top 15 met onder andere een publieksprijswinnaar en de nummer twee van het festival van de jury. Deze aflevering staat bol van de pret, fantasie en een toekomstig maatje.

Fantasy, tijdreizen en een peer voor de rechter

Vanuit het hoofdkwartier van 48, vandaag de 1e van 5 afleveringen over het 48 Hour Film project 2022 Rotterdam. Vandaag staan de eerste 3 films uit de top 15 van afgelopen jaar op de rol. Vandaag kijken we naar een indringende fantasie, gaan we tijdreizen en zien we een hoe een peer voor de rechter moet verschijnen. Drie totaal verschillende films met totaal verschillende genres. De films zijn: Samen van VV-Sevenon-7, Liebe Holbewoners van NiTi-producties en The peer trails van het 90 Graden Collectief.

Verdwalen in de stad, Rotterdam van de toekomst en een afscheid

Ook vanavond in de 2e aflevering weer drie films uit de top 15 van het 48 Hour Film Project 2022. En weer drie onvergelijkbare films waaronder een publieksprijs winnaar. We dwalen vanavond door Rotterdam. We zien Rotterdam in een verre toekomst en we vieren een afscheid. De films:  De laatste Loodjes van Boek Hunters,  Kroelie van Rod Producties,  Queens Day van Just Wing It.

Vechtende Ratten, rechtzetten van de score en pauw

Vanavond in de 3de aflevering drie films uit de top 15 van het 48 Hour Film Project 2022. En weer drie onvergelijkbare films met een belangrijk doel. De films: Settling the Score van het Tictac Tournooi, Rat Right Hand van Smith, Pauw van Korrel Film.

Kerstdiner valt in het water

n de film Van Tafel nemen we een kijkje bij een kerstdiner dat compleet in het water valt. Ook zien we hoe twee vloggende jongens in de problemen komen en volgen we een man die door de tijd reist om zijn relatie te redden. Reden genoeg om te kijken dus.

Eieren op zoek naar peper-schat

De spannende film Tik Tak is helemaal gemaakt door maar één persoon. In deze aflevering ook een film, waarin een doosje eieren de hoofdrol speelt…. De eieren zijn op zoek naar peper, het zwarte goud. Hoe dit afloopt? Dat kun je hier bekijken!

Terug in de tijd in een oude trein

In alweer de derde aflevering zie je onder andere een film die in een oude trein is opgenomen en een emotionele productie over de hereniging van een man en zijn dochter, na het overlijden van zijn vrouw. Ook hebben we een film over een politicus, die zich niet aan de regels houdt. Nieuwsgierig? Kijk dan snel naar deze aflevering!

Rivaal gespot op de golfbaan

In deze aflevering zie je Cortisol, één van de winnaars van de publieksprijs. In deze film lopen de gemoederen hoog op, wanneer een man zijn aartsrivaal tegenkomt op de golfbaan. Ook te zien: een aflevering van de making of van een film, die nooit afgemaakt is. Waarom deze film niet afgemaakt, is kun je in de vierde aflevering zien!

Op vakantie met oud-spion

De filmmakers waren voor deze aflevering al in de vakantiestemming. Zo gaan twee films over een vakantiereis. Het gaat alleen bij alle twee de films niet zoals gepland. In deze uitzending zie je ook een film over een oud-spion en over een robot, die een grote rol in de maatschappij heeft. Veel kijkplezier!

Duister sprookje naamloos meisje

De 16-jarige regisseur Merlijn Remmig maakte samen met zijn team de film De Rotter Dwang Academy. Deze film heeft het goed gedaan en heeft meerdere prijzen gewonnen. In deze aflevering zie je ook een duister sprookjesverhaal en een film over een meisje, die haar eigen naam niet precies weet. Kijken dus!

Aliens, criminelen en operazangers

We beginnen aflevering 7 met een spannende Silent Film. Ook zien we hoe buitenaardse wezens op de aarde belanden en op zoek gaan naar onze wereldleider. Ten slotte brengen we nog een bezoekje aan een opera en zien we hoe twee drugscriminelen te werk gaan. Het belooft een spannende aflevering te worden!

Rotterdam als decor in film ‘Taxi’

In deze aflevering zie je de écht Rotterdamse film Taxi, met in de hoofdrol Joris Lutz. Ook hebben we een animatiefilm over het klimaat, met in de hoofdrol klimaatactiviste Lilly Platt. Dit en nog veel meer zie je in deze aflevering met films uit het 48 Hour Film Project Rotterdam!

Twee zussen verkopen garage

In de laatste aflevering zie je de winnende film van het 48 Hour Film Project Rotterdam. In de film Garbage spelen Loes Schnepper en Rian Gerritsen twee zussen, die de garage van hun vader gaan verkopen. Deze film zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale van het 48 Hour Film Project, dat dit jaar plaats vindt in onze eigen stad. Dit en nog veel meer moois zie je in de laatste aflevering!

Headquarters

Vandaag in het 48 hour filmproject drie films uit de top 15 van 2022 namelijk: Settling the score, Rat right hand en Pauw.

Pret, fantasie en een toekomstig maatje…

Fantasy, tijdreizen en een peer voor de rechter…

Verdwalen in de stad, Rotterdam van de toekomst…

Vechtende Ratten, rechtzetten van de score en p…

Kerstdiner valt in het water…

Eieren op zoek naar peper-schat…

Terug in de tijd in een oude trein…

Rivaal gespot op de golfbaan…

Op vakantie met oud-spion…

Duister sprookje naamloos meisje…

Aliens, criminelen en operazangers…

Rotterdam als decor in film ‘Taxi’…

Twee zussen verkopen garage…

Headquarters…