5 tips voor een staycation met kids in Rotterdam

Geen vakantie gepland voor de zomer? In Rotterdam is er genoeg te doen als je met de kinderen op stap wil. Wij hebben vijf tips voor een leuke staycation met de kids op een rijtje gezet.

Workshop stop-motion maken onder leiding van filmmaker
In samenwerking met Makers op Zuid biedt het Arab Film Festival workshops aan voor kinderen op Zuid. Doe op 19 augustus mee met de workshop stopmotion maken onder leiding van filmmaker Rosh Abdelfatah.

Locatie: CultuurWerkplaats Tarwewijk – Cillershoekstraat 1

Kidstour Feyenoord
Voor ieder wat wils deze zomer! Niet zo’n picknick fan? Geen probleem. Nu de Feyenoord-shirts momenteel niet meer te verkrijgen zijn, kun je wel met de kidstour in 90 minuten alles van De Kuip zien en kom je op plekken waar normaal gesproken alleen de spelers en staf mogen komen. De spelerstunnel, het ereterras en natuurlijk het Feyenoord Museum.

Locatie: De Kuip

Kinder make-up workshop
Wil je heel stoer of juist veel glitters? Bij Flavour Visagie laten ze jou zien hoe jij jezelf kan omtoveren tot ware superster. De workshop is beschikbaar voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud. Let op; met de Rotterdampas krijg je 50% korting.

Locatie: Vlietlaan 46c

Zandboarden in Hoek van Holland
Zin in actieve uitjes? Dan ben je in Hoek van Holland op het juiste adres, als je het niet erg vind om zand tussen je oren te hebben, letterlijk.

Locatie: Surfschool Hoek van Holland

Museumdagje
Cultuur snuiven in Rotterdam? Met een Rotterdampas of Vakantiepaspoort kun je gratis naar het Depot, Kunsthal, Kunstinstituut Melly, Het Nieuwe Instituut, het Mariniersmuseum en de Kijk-Kubus Museumwoning.