5 tips voor typisch Rotterdamse Moederdaguitjes!

Moederdag ligt alweer op de loer, dus dat betekent lichtelijke paniek over wat voor geweldig cadeautje je moet kopen. Of… je neemt je moeder gewoon mee de stad in. Hier zijn 5 leuke Rotterdamse uitstapjes om samen met je moeder te doen op Moederdag!

1. Food is always good
Na de tientallen doosjes met chocoladehartjes wil je natuurlijk ook wel eens iets anders. Als je wel in dezelfde sector wil blijven (#foodies!), neem je moeder dan eens mee naar de Markthal! Hier heb je wel 90 verschillende ondernemers zitten waar je gezellig een hapje kan gaan eten. Ontbijt, brunch, lunch of diner, hier kan je voor elk van deze keuzes, of gewoon lekker alles, terecht! En als je dan stiekem toch wel zin hebt in die chocoladehartjes, zit daar ook gewoon een chocolaterie.

2. Geniet van het uitzicht!

Naast zo’n bruisende Markthal, heeft Rotterdam ook erg veel plekjes waar je even tot rust kan komen met een mooi uitzicht. Het gebied rondom de Erasmusburg is zo’n plek. Ga een stukje lopen of huur een fiets en verken de omgeving. TIP: Rij, loop, step of fiets ’s avonds over de Erasmusbrug en stop op het middelpunt. Hier word je verwelkomd door een prachtige skyline en kijk je je ogen uit. Kijk wel goed uit dat je niet in het water valt!

3. Make-over time!
Iets wat niet kan ontbreken op Moederdag is het in de watten leggen van je moeder. Als je zelf niet helemaal weet wat je met dit onderwerp aan moet, kan je het natuurlijk ook aan iemand anders overlaten. Rowan Nolles heeft aan de Noordsingel The Glam Bar geopend. Bij haar kun je terecht voor het laten föhnen van je haar en het make-uppen van je gezicht, maar niet voor knippen en verven. Het is dus een perfect relaxmomentje met als gevolg een extra mooie, happy moeder!
 

 
4. Route du nord
Heeft jouw moeder meer een artsy-side? Kijk dan eens wat verder dan het Museumpark! In Rotterdam Noord vindt dit weekend een klein cultuurfestivalletje plaats. Route du Nord presenteert dit jaar namelijk opnieuw een vierdaags programma van beeldende kunst, performance en live-muziek. Ook zondag staat er van alles op het programma: dus trek iets feestelijks aan en laat je verrassen door allerlei verschillende soorten kunst.

5. Food is always good 2.0

Om toch nog even terug te komen op het stukje eten (daar hebben we natuurlijk nooit genoeg van), kan je in het Vroesenpark dit weekend terecht voor het meest knusse foodtruckfestival van Nederland! Rrrollend Rotterdam heeft alles om je Moederdag compleet te maken, naast (erg veel) eten, heb je lekkere cocktails, live-muziek en een dj-booth. Na al die lekkere drankjes is het enige wat nog mist het vervoer, maar daar kan papa wel een keer voor zorgen!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter