Aan boord van mijnenveger De Naaldwijk

De Naaldwijk is een oude mijnenveger, die gebruikt werd tussen 1955 en 1994 bij de Mijnendienst van de Koninklijke Marine. Voor de Wereldhavendagen namen we een kijkje in deze bijzondere mijnenveger.
Ab van Leeuwen, oud-officier bij de Marine, helpt enthousiast mee met het onderhouden van dit schip. ”Marinemensen hebben gewoon iets met bootjes”, zegt Ab. Als onderdeel van de rondleiding komen we ook in de machinekamer.

De Naaldwijk is een Dokkumklasse, gebouwd naar Engels voorbeeld met Nederlandse aanpassingen. Het schip is gebouwd bij scheepsbouwwerf De Noord in Alblasserdam. Van de slechts 32 schepen van dit type, is dit een van de eerste 18 schepen gefinancierd door Amerikanen.

De Naaldwijk is drie dagen lang te bezichtigen bij Parkhaven. Benieuwd naar een mijnenveger, neem dan zeker een kijkje in dit bijzondere exemplaar.

Beleef de Wereldhavendagen bij OPEN Rotterdam. Volg op 2, 3 en 4 september de laatste updates, foto’s en videos op openrotterdam.nl en social media. Lees meer op: bit.ly/2bHq3vY

Benieuwd naar hoe de mijnenveger werkt. Bekijk hier onze repo in de machinekamer van de oude mijnenveger HR. MS. De Naaldwijk.