Aangepaste uitzending bij OPEN Rotterdam in verband met ramp MH17

Nederland herdenkt maandag de slachtoffers die omkwamen op 17 juli bij vlucht MH17. Ook bij OPEN Rotterdam wordt er stilgestaan bij de ramp. Zo wordt er tussen 13:00 en 14:30 uur de radio-uitzending aangepast en wordt er rekening gehouden met de muziekkeuze.

Ook Regio Rotterdam herdenkt de slachtoffers van de ramp. Zo hangen de vlaggen langs de Boompjes halfstok en zijn er nationale vlaggen van negen landen die één of meerdere inwoners verloren opgehangen. Verschillende werkzaamheden liggen tijdens de herdenking in de stad stil. Zo zijn er verschillende callcentra uit respect tijdens de nationale herdenking niet werkzaam.

Maandagavond wordt er een herdenkingsconcert in Pro Rege in Kralingen-Croowwijk georganiseerd, waarbij er verschillende artiesten optreden en onder andere burgemeester Ahmed Aboutaleb aanwezig zal zijn.

De officiële nationale herdenking is in de RAI in Amsterdam. Die wordt bijgewoond door honderden nabestaanden, leden van het Koninklijk Huis en alle leden van de regering. De NOS zendt de herdenking live uit van 13.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens de herdenking wordt 1 minuut stilte gehouden.

Beluister hieronder de reportage terug over hoe Rotterdammers stilstaan bij deze herdenkingsdag.