Aangescherpte opruimplicht in Overschie bevalt niet alle hondenbezitters

Hondenbaasjes opgelet! Sinds kort is er in Overschie een opruimplicht ingevoerd bij meerdere uitlaatplaatsen. Niet alle buurtbewoners zijn er blij mee.

Jeroen van der Steen, gebiedscommissielid van Overschie legt uit waarom de opruimplicht nu is veranderd: “Eens in de zoveel tijd wordt de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) tegen het licht gehouden en dus ook het hondenbeleid. Met deze update voorzien we bijna alle hondenuitlaatplaatsen van een opruimplicht.”

Baasjes in Overschie betaalden eerst hondenbelasting, daarvan werden veldjes waar honden hun behoefte deden opgeruimd. Die belasting is al een tijdje afgeschaft. “We werkten eerst met tussenoplossingen”, vertelt Van der Steen. “Die schalen we nu af, er is geen budget meer, dus moeten baasjes zelf aan de slag.”

Maar hier zijn de Overschiese bewoners niet blij mee. Op sociale media zijn er felle discussies met hoog oplopende emoties: “Wat achterlijk zeg! Ze moeten meer gaan letten op dat tuig op straat die alles slopen en in de brand steken en al die achterlijke asocialen die alles maar neer gooien”, luidt een van de reacties in de facebookgroep Overschie Leeft.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat