Aboutaleb bezoekt taallessen en opent nieuwe vestiging van Tornante Trainingen en Bij Corrie

Burgemeester Aboutaleb heeft in combinatie met een werkbezoek de tweede vestiging van Tornante Trainingen officieel geopend. Met een reuzennaald verbond hij twee banieren van Tornante Trainingen en Stichting Bij Corrie om de samenwerking en verbinding met elkaar en de wijk te symboliseren. De twee organisaties zijn in dezelfde nieuwe locatie gevestigd aan de 1e Pijnackerstraat 64.

Tornante Trainingen geeft Nederlandse taaltrainingen. Naast deze trainingen, zijn er ook korte taaltrainingen voor bedrijven die de nadruk leggen op een specifiek onderdeel. Ook zijn er speciale inburgeringscursussen die behalve de Nederlandse taal ook lessen bevatten over de Nederlandse samenleving. Stichting Bij Corrie omarmt de verscheidenheid in wijken; ‘Bij Corrie is iedereen welkom´. Vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt en inspireert de stichting mensen in aandachtswijken, zodat zij zich beter kunnen ontwikkelen en hun kansen in de samenleving vergroot worden.

Tijdens het werkbezoek voorafgaand aan de opening kreeg Aboutaleb eerst een persoonlijke rondleiding door het gebouw. Hij bezocht Nederlandse taallessen en sprak met docenten van Tornante Trainingen. Ook maakte hij kennis met het Ambachtsplein van Bij Corrie waar mensen hun talenten ontdekken, ontwikkelen en beroepsvaardigheden vergroten, waardoor ze meer kans hebben op de arbeidsmarkt. Bij de officiële opening vertelde Aboutaleb dat hij in 1976 ook de Nederlandse taal moest leren: ‘Ik kreeg les van een docent én van taalvrijwilligers en ontdekte toen dat Nederlands een mooie rijke taal is maar ongelofelijk moeilijk om te leren. Ik zag wel dat het Nederlands heel belangrijk is om echt je draai in Nederland te vinden en dat geldt nu nog steeds. Door de taal kom je veel over een land te weten -ook over de historie- en als je de taal beheerst dan kun je ook de samenleving gaan begrijpen en er beter aan deelnemen.’