Actievoerders bij Rotterdam-The Hague Airport: ‘Geen plek voor vliegvelden in onze buurt’

Dit weekend verzamelden zich bij vliegvelden door heel Nederland actievoerders om aandacht te vragen voor de overlast die vliegverkeer geeft. Ook bij Rotterdam-The Hague Airport, Zestienhoven in de volksmond, waren zo’n honderd mensen om te protesteren tegen vliegtuigoverlast.

Het gaat de demonstranten voornamelijk om de milieu impact en geluidsoverlast die vliegen geeft. In Rotterdam is de actie onder andere bijgewoond door leden van Extinction Rebellion, de actiegroep Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast en diverse Rotterdamse politieke partijen waaronder BIJ1 en Partij voor de Dieren.

Sluiting
Veel actievoerders zien het vliegveld op de polder Zestienhoven het liefst sluiten. Ook Michantely de Jong van BIJ1 geeft in een tweet aan dat ze vindt dat er geen ruimte hoort te zijn voor vliegvelden zo dicht bij een woonwijk. Partij voor de Dieren en tal van andere actievoerders zien de luchthaven zélf het liefst in een woonwijk veranderen, en vragen met spandoeken aandacht voor het plan Rotterdam Central Park waarbij de landingsbanen worden omgetoverd tot woningen en veel groen.

Bekijk hieronder foto’s van de actie bij het vliegveld, met dank aan Richard Abbenhuis en Jaap van den Berg