Activiteiten in de Rotterdamse wijken: dit zijn de tips voor oktober van Cultuur Concreet

Je hoeft je wijk niet uit voor leuke evenementen. In samenwerking met Cultuur Concreet zetten wij maandelijks de leukste evenementen uit de Rotterdamse wijken voor je op een rijtje. Dit zijn de tips voor oktober.

Prinsekerk concerten in Blijdorp
Op 2 oktober geniet je in de Prinsekerk in Blijdorp van een concert van saxofoonspeler Rafael en Braziliaanse jazzgroep Chorodam. De muzikanten willen met het concert buurtbewoners verbinden.

Kunstboulevard Kralingen
De Vlietlaan, Frits Ruysstraat en Goudsesingel in Kralingen-West staan 7 oktober in het teken van kunst. Het evenement is een samenwerking van winkeliers en kunstenaars. Er komt kunst in de etalages te hangen, je kunt workshops volgen en je kunstwerken en vintage objecten laten taxeren zoals bij Tussen Kunst & Kitsch.

ZuiderWoord: poëzie op Zuid
Op vrijdag 13 oktober is de eerste editie van ZuiderWoord. Dit is een open podium voor woordkunst in Podium Islemunda. Met optredens van dichters Daniël Dee, Angelika Geronymaki, Olivier van Nooten en Wessel Klootwijk. Puurcalvin zal de hele avond hosten en Bronte Lavendel opent met haar muziek het poëziepodium.

Buurtmakers in Schiebroek
Tijdens het Buurtmakers festival in Schiebroek kan je lekker creatief aan de slag. Er worden workshops gegeven die voor jong en oud toegankelijk zijn. Het festival is 29 oktober bij wijktheater De Buurvrouw.

Epic Sunday in Noord
Een gloednieuw evenement in Rotterdam-Noord. In de Xander Franklin Store aan de Zwaanshals wordt zondag 29 oktober voor het eerst Epic Sunday georganiseerd: een intiem concert met jonge artiesten. Het evenement is georganiseerd door Kayleigh Yspol en Cult North.

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Cultuur Concreet.