Ada is al 100 columns lang de oma van Overschie: “Ze is het gezicht van de wijk”

Ada is al 100 columns lang de oma van Overschie

Ada van Noordwijk zit in het dna van Overschie. Ze schreef dinsdag 9 maart haar honderdste column. Ze schrijft over het heden en verleden van haar wijk, maar doet ook veel meer. Ze is eigenlijk overal te zien als vrijwilliger, weet alles van de geschiedenis van Overschie en heeft veel betekent als kleuterjuf.

“Zij is het gezicht van Overschie, vooral voor de oudjes. Als je ergens kwam zag je Ada”, vertelt Dries Mosch van de gebiedscommissie Overschie. Alhoewel de naam Oma Overschie per ongeluk is ontstaan, is Ada er toch wel stiekem trots op. “Ada is een kanjer van een wijf zoals we dat in Rotterdam zeggen”’, aldus schrijver Rein Wolters. Rein heeft Ada geïntroduceerd bij de krant en heeft met haar samen twee boeken geschreven over Overschie.

Voorheen schreef ze voor de Overschiese krant, maar jaren later veranderde dit. Ada begon columns te schrijven over Overschie voor haar kleinzoon die in Soest woont. De columns worden ook geprint en aan Ada’s plakboekencollectie toegevoegd, net als een echte kleuterjuf. Ada doet het puur voor de lol, elke gebeurtenis is weer een verhaaltje om over te schrijven. “De lezers hebben er plezier aan en ik wil er verder niks mee bereiken”, zegt Ada met een glimlach.