[ADV.] Daten met je ‘data’ en een wedstrijdje tegen een robotarm

Vind jij je nieuwe liefde op basis van je internetgedrag? En durf jij het op te nemen tegen een robotarm in een potje Jenga? Op 9 & 10 juni, tijdens het Future Flux Festival, kom je alles te weten over deze interessante nieuwe ontwikkelingen die onze wondere wereld op dit moment voortbrengt. In beide gevallen geldt: proberen mag!

Dries Depoorter uit België bouwt op dit moment aan een datingprogramma dat je browsergeschiedenis vergelijkt met die van andere deelnemers. “Om een goede ‘match’ te kunnen maken heeft het programma ongeveer een maand aan geschiedenis nodig. Die kan dan op verschillende manieren geanalyseerd worden: hoe lang is iemand online, welke zoektermen gebruikt hij/zij, welke sites bezoekt iemand,” aldus Depoorter. Een ‘Cupido’ vindt hij zichzelf allerminst, die eer valt toe aan het softwareprogramma dat de matches moet gaan maken: “dat is een soort Cupido die werkt op basis van algoritmen,” aldus de ontwikkelaar. Tijdens het festival kunnen singels (of mensen die stiekem iets anders willen) hun browsergeschiedenis op papier uitprinten en anoniem achterlaten. Andere geïnteresseerden kunnen die data op hun beurt weer inzien en bij interesse zou er zomaar een ‘blind date’ aan het einde van de avond kunnen plaatsvinden.

Bij een andere onderdeel van het Future Flux Festival is er ook geen gebrek aan liefde. In dit geval de liefde van Leon Spikker voor zijn robotarm. Zijn architectenbureau ‘Studio RAP’ ontwikkelt een bouwmethode waarbij ze na de ontwerpfase geen aannemer meer nodig hebben, maar de bouw van het huis aan robots overlaten. “Minder gevaarlijk voor mensen en een stuk goedkoper. Robots vragen niet zoveel loon,” aldus de architect over zijn machinale arm. Tijdens het festival staat deze arm geen nieuwe woonwijk in elkaar te timmeren, nee Rotterdam kan een uitdaging aan gaan. Een potje Jenga bestaande uit twee rondes: ‘ronde 1’ is het bouwen van een standaard Jenga-toren, ‘ronde 2’ is een ingewikkeld bouwwerk met rondingen erin. Ben jij sneller dan de robot en bouw jij net zo netjes? Spikker denkt het antwoord wel te weten: “ik denk dat de robot gaat winnen. Mensen zijn gewoon wat slordiger.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat