De Onderzeebootloods op het RDM terrein in Heijplaat is nu nog gewoon een lege hal. Vroeger de plek waar onderzeeërs gebouwd en gerepareerd werden. Op 9 & 10 juni een plek waar je je ogen uitkijkt in een wondere wereld vol spectaculaire nieuwe technologieën tijdens het Future Flux Festival.
Behalve de keiharde techniek kan je ook genieten van kunst, performances en muziek. Wetenschap hoeft echt niet saai te zijn. Het festival wil laten zien dat je op spelenderwijs allerlei leuke dingen met techniek en technologie kan doen. “Het is geen streng schoolding. Het hoeft ook niet per se moeilijk te zijn! En je kunt er hele mooie dingen mee maken. Zowel in de kunst als in het ontwikkelen van nieuwe machines en producten,” aldus Tanja Koning, creative director van het Future Flux Festival.
Een van de deelnemers is de Rotterdamse start-up Qmod. Dana Cannam was lampenontwerper, maar besloot na een carrière bij verschillende grote bedrijven, dat het tijd werd om meer bewustzijn rondom energie en energievraagstukken te creëren. “Veel mensen boeit elektriciteit niet zoveel, zolang er maar stroom uit het stopcontact komt”, aldus de Canadees die met zijn bedrijf Historisch Delfshaven als thuisbasis heeft gekozen. Met Qmod ontwikkelde hij een module die elektriciteit uit natuurlijke bronnen haalt (planten, afval etc.) om een LED-lampje te laten oplichten. Daaromheen ontwikkelde Qmod een lesmethode die kinderen leert hoe energie nou eigenlijk werkt.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat