[ADV.] Stadmakers – Marco Stout wint Van der Leeuwprijs voor inzet in Hoogkwartier

Het Hoogkwartier bevindt zich midden in de stad. Lange tijd bleef dit deel van de stad achter bij de spannende ontwikkelingen in Rotterdam. In deze reportage praten we met Marco Stout, winnaar van de Van der Leeuwprijs voor zijn inzet in het Hoogkwartier Rotterdam.

“Ik heb twaalf jaar geleden heel bewust gekozen om mijn bedrijf in dit deel van de stad te vestigen, omdat ik ontzettend houd van de wederopbouwarchitectuur hier. Later werd ik door de gemeente gevraagd of ik wilde meedenken om de buurt leuker te maken. Met verschillende partijen zijn we toen aan de slag gegaan, en we zijn op de goede weg,” zo vertelt Marco Stout.

Voor zijn inzet voor de buurt ontving hij dit jaar de Van der Leeuwprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Van der Leeuwkring, een groep Rotterdamse ondernemers in de stedelijke ontwikkeling. Hij nam zijn prijs in ontvangst tijdens het Stadmakerscongres.

Stadmakerscongres 2017
Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) stimuleert burgerinitiatieven en projecten die een succesvolle bijdrage leveren aan de stad. Dit jaar was de vierde editie en dit keer was het thema: Iedereen maakt de stad! Het congres was vrijdag 10 november in Theater Rotterdam. OPEN Rotterdam is mediapartner en maakt een reeks portretten over Rotterdamse stadmakers. Lees meer: http://www.openrotterdam.nl/stadmakerscongres

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat