Afscheid van twee ras-Feyenoorders

Feyenoorder Robin van Persie speelt vandaag, zondag 12 mei, zijn laatste voetbalwedstrijd van zijn professionele loopbaan. In De Kuip in Rotterdam speelt Van Persie met Feyenoord tegen ADO Den Haag.

Ook hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst stopt ermee maar hij zal woensdag nog mee reizen naar Sittard voor de laatste competitiewedstrijd.

Als afscheid én als eerbetoon aan de twee ras-Feyenoorders, zijn verschillende initiatieven opgezet. Zo hangen er al een paar dagen prachtige spandoeken bij de Kuip en hebben de Zingende Buschauffeurs ook weer van zich laten horen met een afscheidslied voor Gio. En vanmiddag zal in de Kuip ongetwijfeld een traantje worden gelaten tijdens en na de wedstrijd tegen ADO Den Haag,

Onder leiding van Van Bronckhorst pakte Feyenoord maar liefst vijf prijzen: hij werd kampioen, won twee keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Van Persie keerde in januari 2018 terug bij de club waar hij doorbrak en de UEFA Cup mee won.

De street-art groep The Mysterious Vandals brengen een ode aan hun idool Robin van Persie. Zij doen dit door een prachtig kunstwerk te maken op een muur in Crooswijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat