Afval opruimen in ruil voor een pannenkoek!

Op het Eiland van Brienenoord konden kinderen zich op uitleven. Er waren allerlei activiteiten georganiseerd zoals bellen blazen, rare vogels spotten en pannenkoeken eten.
Het Eiland van Brienenoord is op 5 mei door de Stad Uit omgetoverd tot groot speelparadijs voor kinderen. Ze konden zich een dag lang uitleven in de natuur. Dat is heel belangrijk volgens vrijwilliger Betty Hiwat: “Wat wij willen is dat de kinderen nog buiten spelen en niet de hele dag binnen achter een telefoon of televisie zitten”. Eén van de kinderen vertelt dat hij nog regelmatig buiten speelt: “We spelen wel vaak buiten. Pas als het laat is, gaan we binnen om te Playstationen”.

Jaleesa Hiwat ging samen met haar drie kinderen Dyshaino, Kimaya en Jahrencio naar de eiland safari. Ze vindt het een leuke middag: “De kinderen kunnen zich lekker uitleven”. Ook werden de kinderen aan het werk gezet. Ze gaan met een prikker en een vuilniszak het eiland over om vuilnis op te ruimen. De andere kinderen heb gedurende de dag zo goed opgeruimd, waardoor het voor de kinderen van Jaleesa moeilijk was om nog rommel te vinden. Ze weten toch nog wat te vinden en krijgen in ruil voor het afval dat zij inleverden een pannenkoek!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter