Uit onderzoek van het AD blijkt dat veel Rotterdammers moeite hebben met hun afval scheiden. Wij spraken Rotterdam op het Centraal Station, die dit echter wel belangrijk vinden. “Recyclen is een heel groot deel van de aanpak, iedereen kan een stapje helpen”.
We vroegen een aantal Rotterdammers op straat of ze hun glas en papier apart weggooien. Veel Rotterdammers leken het automatisch al wel te doen. “Ja absoluut, bij mij staat er voor de deur een afval- en papierbak, dus die gebruik ik regelmatig”, vertelt een man. Ook een jongeman die nog thuis woont weet niet beter: “Ik kan in een tripje alles weggooien en na tien minuutjes ben ik weer terug.”
Ook vroegen wij tips aan deze Rotterdammers om afval scheiden aantrekkelijker te maken: “Als je ook maar iets geeft om het milieu en over de toekomst van andere mensen, dan kost het niet zoveel moeite.”
Nieuw milieupark in Overschie
Het milieupark aan de Keijlezijweg in Rotterdam-Delfshaven gaat op 29 maart permanent dicht. Op diezelfde dag gaat ook het milieupark aan de Melanchtonweg dicht. Twee dagen later opent een nieuw en groter milieupark in Overschie op 1 april. In dit nieuwe milieupark wordt afval uitgebreider gescheiden en is er meer overzicht.