Afvalverzameling Rotterdam op sommige plekken vertraagd door winterweer

Afvalverzameling Rotterdam op sommige plekken vertraagd door winterweer

Door het winterse weer duurt het deze week wat langer voordat de afvalcontainers worden geleegd. De chauffeurs worden nu namelijk ook ingezet voor het schuiven van sneeuw en het strooien van zout om de Rotterdamse wegen begaanbaar te houden. Dat meldt de gemeente Rotterdam.

Deze week worden de gft-containers niet geleegd. Het natte groente-, fruit- en tuinafval is namelijk vast gevroren waardoor het niet uit de containers kan worden gehaald. De gft-containers worden over twee weken weer geleegd, dan zit de gemeente namelijk weer in de normale planning.

Verschillende containers lopen al over van het afval dat niet is opgehaald.
Verschillende containers lopen al over van het afval dat niet is opgehaald.

Sommige wijkcontainers voor restafval, oud papier en karton, glas en textiel worden ook later geleegd, als die niet te bereiken zijn voor de afvalwagens. De gemeente kan nog geen definitieve datum bekend maken wanneer het afval wordt opgehaald. Dit hangt af van wanneer het niet meer glad is en de chauffeurs weer de normale planning kunnen volgen.

Grofvuilafspraken
Grofvuilafspraken die al zijn gemaakt, gaan door. Maar het kan voorkomen dat de gemeente in gladde en smalle straten niet bij het grofvuil kan komen. Zodra het niet meer glad is en weer mogelijk is voor de gemeente om de normale planning te volgen wordt het grofvuil weer opgehaald, maar dit hangt af van het weer.

Tot en met vrijdag 19 februari kunnen er geen nieuwe afspraken meer worden ingepland. Dit betekent dat de wachttijden voor een afspraak langer zullen worden.