Agenten roeien marathon tegen kanker: ‘We vechten voor onze collega Michèle’

Roeien tegen kanker: twaalf Rotterdamse politieagenten doen dat op 4 november om zoveel mogelijk geld op te halen om hun collega Michèle de juiste behandelingen te kunnen laten ondergaan.

Op de wateren van Rotterdam legt de groep 42,8 kilometer af. Zij doen dit om aandacht te vragen voor de crowdfunding van Michèle van Dijk, hun 50-jarige collega die vecht tegen borstkanker. De mensen thuis kunnen de roeiers steunen door middel van geld doneren.

Blauwe familie
De collega’s van Michèle en zijzelf werken samen bij de politie-eenheid van Rotterdam. Deze collega’s zijn ook aangesloten bij één van de projectgroepen van Blauwe Haven, namelijk de sloeproeiers groep. Zij twijfelden geen seconde om Michèle te helpen in haar traject: “We zetten ons eigen gevecht aan de kant om voor haar te gaan vechten. Deze afstand roeien gaat pijn doen, maar dat is niks vergeleken met de pijn van Michèle.”

Het traject
“Op dit moment ben ik een behandeling ondergaan om tijd te winnen, zodat ik kan kijken naar andere behandelingen in het buitenland. Helaas worden deze behandelingen niet vergoed, omdat ze niet binnen de reguliere wetenschap van Nederland passen”, vertelt Michèle. “Voor de reguliere wetenschap heb ik geen tijd. Ik wil alle kansen pakken die ik kan, ik heb gekeken naar behandelingen in Japan, Amerika, Duitsland, Israël en Polen.”

De actie
“Deze actie is geweldig. Ik was vanochtend bij de start, het was een heel emotioneel, maar ook een heel blij en dankbaar moment. Straks komen ze bij de finish en dat zal ongetwijfeld net zo zijn. Ik heb allemaal mensen achter mij staan, die hier zijn voor mij. Dat is niet te bevatten. Op dit moment voel ik me echt een gelukkig mens”, vertelt Michèle.