Al 13 jaar naar Feyenoord vanuit Leeuwarden

Dat Feyenoord veel fans heeft, dat is geen geheim. Dat ze niet allemaal in Rotterdam wonen, wisten we ook al. Maar Cor Verbaan is van een andere categorie. Hij komt uit Leeuwarden en heeft amper een wedstrijd gemist in de afgelopen dertien jaar.

‘Mensen die er niets mee hebben begrijpen het niet. Het zit in je hart en gaat er nooit meer uit’, legt Cor uit. ‘Het is een liefde en het houdt nooit op. Het gaat heel ver’, vertelt de hondstrouwe supporter. Hij was het afgelopen jaar ook in Rome, en is voor de club door de jaren heen ook door Europa gevolgd. Elke thuiswedstrijd komt hij met een paar vrienden uit Leeuwarden naar Rotterdam Zuid.

‘Ik ken Cor vooral van Feyenoord, het gaat nergens anders over. Af en toe als hij nog een slaapplek zoekt, mag hij bij mij slapen’, vertelt een vriend. Het is toch een eind om terug te rijden, zeker als de nodige alcoholische drankjes worden gedronken. Cor kent veel mensen bij de club, want hij doet steevast, vooraf aan een thuiswedstrijd, een pilsje op Varkenoord.