Ali organiseert feest voor mensen met en zonder beperking

Het Ambachtsplein in Zevenkamp beleefde een feestelijke avond tijdens Diss ‘n Able 2.0. Dit is een feestje voor mensen met en zonder beperking. Organisator Ali Khadhraoui heeft zelf een beperking, maar dit weerhoudt hem er niet van om volop te genieten van het leven.

Ali is toen hij één jaar oud was uit de wieg gevallen en belandde in een coma. Hij is hierdoor spastisch en hij heeft een spraakgebrek. Hij houdt veel van uitgaan en feesten, maar dat is niet altijd even makkelijk voor iemand met een beperking: “Mensen met een beperking gaan niet veel uit. Er zijn niet veel clubs die aangepast zijn. Dan zijn de wc’s beneden en de DJ is boven. Niet iedereen kan lopen”. Een jaar geleden ging hij met het plan voor een uitgaansgelegenheid naar zijn goede vriend Joost Kuijpers van Buurtwerk. Bij Opzoomeren vroegen zij een subsidie aan en daarmee kon Diss ‘n Able georganiseerd worden. Ali is heel actief betrokken bij het organiseren van de feesten vertelt Joost: “Alles wat Ali zelf kan op financieel vlak, op het gebied van spullen halen, overleggen, dat doet Ali”.

Ali heeft nog veel meer grote dromen voor in de toekomst. Hij zou graag zijn eigen club willen openen: “Ik wil ooit een aangepaste club hebben. Met een eigen locatie voor mensen met en zonder een beperking. Maar ik weet nog niet waar. Ik wil mijn eigen baas zijn. Daar wil ik heen groeien”. Joost is voorstander van het idee van Ali: ”Fantastisch! Ik ben helemaal voor zelfredzaamheid en dat is Ali in den lijve. Hij zit niet bij de pakken neer.Hij kijkt wat hij wil en hij gaat er achteraan”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat