Series van OPEN Rotterdam/
Alida On Track: De koers van Theater Rotterdam

Alida Dors werd op 1 januari benoemd tot artistiek directeur van Theater Rotterdam en is voor deze functie van de hoofdstad naar Rotterdam verhuisd. In de driedelige-documentaireserie ‘Alida On Track: De koers van Theater Rotterdam’ is Dors te zien in haar rol als de nieuwe directeur van Theater Rotterdam, in haar rol als theatermaker en als ‘nieuwe Rotterdammer’.

De waarde van het kennen van Rotterdam en haar gemeenschappen voor Alida

In aflevering 3 van ‘Alida On Track: de koers van Theater Rotterdam’ vertelt ze waarom het voor haar belangrijk is om Rotterdam en alle verschillende gemeenschappen in de stad beter te leren kennen. “In welke wijken zijn we? En hoe zijn we daar aanwezig?” vraagt Dors. “Vinden we dat elke bezoeker pas een bezoeker is als ze bij ons binnen zijn of mag een bezoeker ook iets beleven in de omgeving waar hij of zij woont.”

Alida blijft maken naast haar artistiek directeurschap

In het afgelopen jaar maakte Alida naast haar directeurschap, vier producties en bereidde ze zich voor op een co-productie voor 2023. In aflevering 2 van ‘Alida On Track: de koers van Theater Rotterdam’ vertelt ze waarom het voor haar belangrijk is om deze functies te combineren. “Het creatieve aspect is een uitingsvorm van m’n leiderschap en het voedt ook meer mijn beleidsmatige kant.”

Ik ben door jou

Ik ben door jou. Dat is het credo van Theater Rotterdam. Alida Dors, sinds januari 2021 de nieuwe artistiek directeur, legt uit: “Ik ben door jou gaat over nieuwsgierigheid, bescheidenheid en de zoektocht om iets te leren. En laat deze stad ons nou heel veel kunnen leren”.

TRAILER

Theater Rotterdam vaart een nieuwe koers met artistiek directeur Alida Dors aan het roer. In de driedelige documentaireserie ‘Alida on Track: De koers van Theater Rotterdam’ volgen we Alida Dors in haar rol als de nieuwe artistiek directeur van Theater Rotterdam, in haar rol als theatermaker en als ‘nieuwe Rotterdammer’. Dors werd op 1 januari benoemd tot artistiek directeur en is voor deze functie van de hoofdstad naar Rotterdam verhuisd.

De waarde van het kennen van Rotterdam en haar …

Alida blijft maken naast haar artistiek directe…

Ik ben door jou…

TRAILER…