Series van OPEN Rotterdam/
Alida On Track: De koers van Theater Rotterdam

Alida Dors werd op 1 januari artistiek directeur van Theater Rotterdam en verhuist voor deze functie van de hoofdstad naar Rotterdam. In de documentaireserie ‘Alida On Track: De koers van Theater Rotterdam’ volgen we Alida Dors in haar rol als de nieuwe directeur van Theater Rotterdam, als theatermaker en als ‘nieuwe Rotterdammer’.

III. Learning by doing

Toen Alida Dors bijna twee jaar geleden benoemd werd tot artistiek directeur van Theater Rotterdam verhuisde ze met haar gezin van Amsterdam naar Rotterdam-Zuid. Ze vindt het belangrijk om de verschillende gemeenschappen in de stad te leren kennen. “In welke wijken zijn we? En hoe zijn we daar aanwezig? Vinden we dat elke bezoeker pas een bezoeker is als ze bij ons binnen zijn of mag een bezoeker ook iets beleven in de omgeving waar hij of zij woont.”

II. Each one, teach one

Alida Dors is bijna twee jaar artistiek directeur van Theater Rotterdam. Naast haar directeurschap maakte ze ook vier producties en bereidde ze zich voor op een co-productie voor 2023. Ze vertelt waarom het voor haar belangrijk is om deze functies te combineren. “Het creatieve aspect is een uitingsvorm van m’n leiderschap en het voedt ook meer mijn beleidsmatige kant.”

I. Crew mentality

Ik ben door jou. Dat is het credo van Theater Rotterdam. Alida Dors, sinds januari 2021 de nieuwe artistiek directeur, legt uit: “Ik ben door jou gaat over nieuwsgierigheid, bescheidenheid en de zoektocht om iets te leren. En laat deze stad ons nou heel veel kunnen leren”.

Trailer

Theater Rotterdam vaart een nieuwe koers met artistiek directeur Alida Dors aan het roer.  Dors werd op 1 januari benoemd tot artistiek directeur en is voor deze functie van de hoofdstad naar Rotterdam verhuisd.

III. Learning by doing…

II. Each one, teach one…

I. Crew mentality …

Trailer …